Barnen tog med oss till grisarna

När vi var i Camaçari tog en av Jairs mostrar med mig på en rundtur runt hela området. Jag tror inte att hon hade någon plan på vad vi skulle se, men när vi gick runt där så hade vi sånt flyt för vi stötte på några pojkar vars föräldrar har grisar. Pojkarna blev jätteivriga när vi frågade om vi fick se grisarna och sprang genast och öppnade den stora grinden. Inne i grisfarmen stank det, men av nån anledning så gillar jag den där lukten. Det luktade ungefär som när man gödslar åkrarna i Sverige och det tycker jag är lite mysigt på nåt vis. Den lukten påminner mig om alla somrar som vi åkte till Falkenberg till farmor och farfars sommarstuga.

Grisarna var i olika bås, det var galtar i en och suggor i en annan. I ett bås var det en sugga med massor av små kultingar! Så himla söta! Den suggan var lite arg för hon skyddade sina små kultingar.

Några grisar var lösa och bökade runt i en jättelik sophög. Det var en hund där som hade koll på grisarna och som jagade in dom när han tyckte att dom bökat tillräckligt.

Det var väldigt kul att se grisarna och det var kul att se delaktiga barnen var, men jag kunde inte undgå att känna lite för dom stackars grisarna som kommer bli mat 🙁

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här