Tredje graviditeten

Första träningen med Magplasket

Just det! Jag har ju inte berättat för er om det första gravidvattengympa-passet med Magplasket som jag var på i måndags! Gud så skönt det var! Vi var i en 34 gradig-pool så det kändes som balsam för hela kroppen. Plötsligt så kunde jag röra mig fritt, jag kände mig till och med vig i vattnet!

Innan vi hoppade i vattnet så hade barnmorskan ett litet introsamtal med oss och vi fick varsin goodiebag med bl.a. vattenflaska och lite annat kul. Det är alltid en barnmorska som håller i vattengympapassen på Magplasket och just vår barnmorska är faktiskt specialiserad på hemmaförlossningar! Jag ska faktiskt ta tillfället i akt att fråga henne lite om snabba förlossningar där man måste föda hemma. Ju mer förberedd jag är, ju mindre chans är det säkert att det blir en så snabb förlossning eller vad tror ni?  Det känns väldigt bra att ha en barnmorska som kursledare eftersom jag träffar min vanliga barnmorska så sällan. Magplaskets barnmorska träffar jag ju en gång i veckan, kanon!

I min grupp så var vi 12 gravida med en blandning av förstföderskor och omföderskor. Alla var blivande aprilmammor utom en. Fast man kan aldrig veta säkert, några bebisar kanske tittar ut tidigt hehe 🙂 En av mammorna är faktiskt med i min gravidgrupp på facebook! Fast vi kände inte igen varandra på plats utan upptäckte det när vi kom hem och kikade in på facebook haha!

Passet började med 30 minuters vattengympa, helt lagom för oss preggos. Jag hade halsbränna hela passet så en del av rörelserna var lite jobbiga. Jag behöver nog ta en Novalucol innan passet så att jag inte känner att det trycker på så mycket. Annars så var alla rörelser enkla att göra även som gravid och jag blev både varm och törstig under passet. Dagen efter hade jag faktiskt lite träningsvärk i benen och det kändes ”nyttigt” på nåt vis. Det var längesen som jag aktiverade kroppen så mycket att jag fått träningsvärk haha!

magplasket vattengympa

Efter vattengympan så kom barnmorskan ner i poolen med oss och pratade om andningen och om att det är viktigt att inte spänna sig när det gör ont för då kommer man in i en ond cirkel där man får mer ont. Hon sa att man har sett att det är bra att fokusera på något som man själv kan påverka under förlossningen, så därför är det bra att fokusera på andningen. Jag hade väldigt jobbigt med mina värkar mellan 2-4 cm, men efter att jag fick lustgasen så var värkarna inte alls så jobbiga. Jag tror att det berodde på att jag spände mig med värkarna mellan 2-4 cm och att jag inte fokuserade på att andas då. När jag fick lustgasen så var jag ju fokuserad på den och jag kunde slappna av, så det som barnmorskan sa om andningen och att spänna sig ska jag definitivt tänka på.

Passet avslutades med en härlig avslappning där barnmorskan släckte ner hela rummet och tände ett stort ljus. Vi fick para ihop oss två och två och turas om att ligga och flyta på en flytkorv i vattnet, medans den andra drog runt den som flöt i poolen. Jag helt avslappnad i kroppen, men tankarna ville glida iväg på allt möjligt så jag försökte hålla tankarna på bara bebisen. Jag känner att jag inte får så mycket tid att tänka bara på bebisen eftersom jag redan har ett barn, men på avslappningen på vattengympan så lyckades jag ändå fokusera enbart på bebisen.

Magplasket avslappning

Chocken kom sen när vi skulle gå upp ur vattnet, plötsligt var kroppen tung som bly! Jag var beredd på att vi skulle känna oss tunga, men inte så tunga haha! Nu längtar jag till varje måndag! Det är verkligen så skönt att starta veckan med detta!

Jag har lånat bilderna i det här inlägget av Magplasket, men nästa gång kanske jag kan fota några egna bilder också, fast bara på mig och kanske poolen om ingen annan har hunnit ner i vattnet 🙂

/I samarbete med Magplasket

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.