Okategoriserade

Första cykelturen

Det snöade i Göteborg imorse när jag och barnen gick ut. Lucas ville så gärna cykla på sin nya cykel så jag chansade på att det töade bort och det gjorde det 🙂 Vi var ute nästan 1,5 timme och när vi var nästan hemma så ville han fortfarande inte gå in, men då kände jag att det var dags. Det gick väldigt bra att cykla men han ville inte bromsa så på hemvägen ramlade han ett par gånger och var förbannad på mig för det! Så himla typiskt Lucas, han är precis som Jair, inget tålamod med sig själva men fantastiskt tålamod med andra haha! 

Vi hade mysigt i alla fall och det gick jättebra för Lucas på cykeln. Han trampade på i lätt uppförsbacke hela vägen när vi gick hemifrån och sen var det lätt nedförsbacke på vägen tillbaka.

Det var kallt, jag höll på att frysa näsan av mig, men vad gör väl det när man har nöjda barn ?

  

2 Comments

  • C

    Så skoj att han gillar det! Min dotter fick vanlig cykel när hon var 4 år 2 mån. Innan det hade hon balance bike i 2 år. Så efter någon timme på stödhjul på så bestämde vi oss för att ta av dem, och 30 min senare cyklade hon 3-400 m utan problem. Så mitt tips är att tänka på att han ju redan har balansen från tiden med springcykel och inte vänta för länge med att ta bort stödhjulen. Vi föreslog det till en 2 mån yngre kompis som hade stödhjulen på och också cyklat mycket på balance bike och en stund senare cyklade de ihop utan stödhjul och var så stolta. Vi började på en välklippt gräsmatta men såg snabbt att balansen fanns redan. Vår cykel är 16 tum men väldigt låg, och det jag läste var viktigt är att de når ner ordentligt med fötterna. Så skoj att kunna cykla ihop hela familjen 🙂 lycka till!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.