Första barnvagnspromenaden

Idag har vi varit på första utflykten som en familj! Det tog oss hela dagen att bli klara för att lämna hemmet. Vi var uppe klockan 10 allihopa och åt frukost, men sen tog det ytterligare 4 timmar innan vi var klara att åka iväg! Haha! Isadora ammade och bajsade om vartannat och Jair fixade med Lucas och tömde bagaget på bildäck. Planen var att åka till Slottsskogen (vi tog bilen för att undvika ev. sjuka människor) och besöka lekplatsen Plikta. Men när vi hade parkerat så började dugga och det var såpass kallt att jag och Jair frös om händerna och jag kände att brösten började isa av kylan. Vi började gå mot lekplatsen ändå, man får ju upp lite värme när man rör på sig, men då insåg jag rätt snabbt att jag hade lite för ont därnere i fiffi för att gå snabbt. Jag vet att det bara har gått 4 dagar sen förlossningen så det är ju faktiskt inte ett dugg konstigt! Tänk, när Lucas föddes, så kändes det ungefär som det gör nu efter 4 VECKOR och nu känns det så efter 4 dagar!!! Jag är otroligt glad, lycklig och tacksam över att jag fick en sån revanschförlossning!


Hur som helst så bestämde vi oss för att skynda långsamt och därför skippa lekplatsen och gå till fin-fiket Villa Belparc istället 🙂 Så det blev lyxig lunch och familjemys.

 Jag fick såna härliga flashbacks från när vi var med Lucas på Villa Belparc när han var 5 veckor gammal. Jag blir lite tårögd när jag tänker tillbaka på tiden när han var bebis och jag är sååååå glad att jag får uppleva bebistiden en gång till fast nu med Isadora. Jag ser framemot den här föräldraledigheten lika mycket som första dagen på en spännande semesterresa! 🙂  Vad säger ni? Är det pappas flicka eller?! Haha!!!

Efteråt hade jag lite dåligt samvete att vi inte gick till nåt ställe där Lucas fick leka av sig, men han lekte som en tok-unge därinne på Villa Belparc så han var så trött att han somnade i bilen efteråt. Utflykten tog på krafterna även om det inte var en lekplats vi besökte 🙂 Imorgon ska vi åka förbi bilverkstan och boka en tid för bilen, blir det inte imorgon som vi ska fixa den så åker vi förmodligen till Positivparken om det är fint väder. Om det regnar så åker vi till ett mindre lekland i Torslanda 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Joanna

  Mysigt med utflykter men jag är så himla harig just nu med alla infektioner och rs-virus så våra utflykter får vänta några veckor på inrådan av vår bvc-sköterska plus att min kompis lilla son på 1 månad fick rs-virus och lunginflammation och fick spendera ett gäng dagar på drottning silvia. Inte för att skrämma dig alltså…

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men usch då! Jo, jag vet att RS-virus fortfarande finns i april, men nu är det bara 4 dagar kvar på april så risken är ju inte så stor. Men vi är ändå lite mer försiktiga. Vi väljer att ha Lucas hemma från dagis nu, både för hans skull och för att han inte ska komma hem med någon smitta. Det känns som risken är störst att bli smittad på dagis. Vi valde också att ta bilen istället för bussen pga det där med virus. Vi kommer inte att åka till lekland på helgen och det blir inte några besök på IKEA m.m. innan Isadora är lite starkare. Jag har två vänner vars barn fick RS-virus förra vintern för att dom hade sina barn på dagis, så jag har absolut respekt för RS. När fick din kompis barn rs-viruset?

   Svara
   • Joanna

    Bvc-sköterskan sa att det infektionerna verkar ha kommit senare än vad de brukar i år så att vi skulle tänka på att vänta lite extra med besök, springa runt på stan och så vidare Men hon sa också att så länge de ligger i vagn osv är de ändå rätt skyddade…så bra att Lucas är hemma från förskolan. Det var eventuellt storebror som smittat lillebror i min kompis familj. Nu har de karantän 3 veckor från att träffa andra bebisar. De kom hem från sjukhuset förra veckan. Jag vet inte när han hade fått det faktiskt.

 2. Eva-Leena

  Oj va mysigt ni har haft de idag! 🙂 Skönt att ni kan njuta av varann och det ni kan göra trots regn och stress! 🙂 Och så otroligt pigg och energisk du ser ut!
  Sjukt fina bilder på er allihopa, barnen och Jair verkar vara duktiga på att göra miner! ❤? Kram på er!

  Svara
 3. Pilla

  Åh vad härligt! Har aldrig fikat där. Får jag testa någon gång. Har lovat äldsta att vi ska till Slottskogen och hälsa på djuren snart. Hon vill gärna rida på ponnysarna. Jag hoppas på fint väder i morgon. Först städ men behöver även rasta barn. Får kanske bli Frölunda 🙂

  Å jo, tösen är ju jättelik pappa ?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här