Ska det vara så här?

Vi tycker att Isadoras navel ser lite knepig ut… Det kanske är helt normalt, men innan idag när hon blev lite ledsen så såg det ut som hela naveln hade pluppat och det var en jättestor hudklump som stod rätt ut! Någon som vet om det ska se ut så? Det kanske rättar till sig när navelsträngen ramlar av? Annars känns det som hon kommer få en väldigt utåtstående navel… Jag ska fråga BVC när dom kommer hit, men jag tänkte fråga er först. Ni kanske känner igen detta?

  

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. C

  Min dotter som nu är 4 har navelbråck sen hon var ca 1 mån och ska operera det nästa år, och den står ut sådär. Men på många barn går det tillbaka av sig själv under första året (det är en ring som ska sluta sig på insidan av magen). Men jag är definitivt ingen expert så be BVC kolla. Hoppas inte att detta gör dig orolig för även om det är ett bråck så är det ofarligt och min dotter har inte alls ont av det.

  Svara
  • C

   Ja alltså för att förtydliga, hon har ju det sen födseln egentligen (eftersom ringen var öppen som jag fattat det) men det var först runt 1-2 mån då den pluppade ut i samband med att hon hade typ kolik och skrek mycket.

   Svara
 2. Denice

  Vad mysigt ni verkar ha det som familj! Vi ska också bli fyra i slutet av maj, håller tummarna att dottern accepterar den nya lika bra som Lucas gjort.

  Är ej säker men blev att tänka på navelbråck, det är väl vanligt bland barn… Kram

  Svara
 3. Mikaela

  Jag har aldrig sett en navel ser ut så men precis som tidigare kommentaret skulle jag gissa på ett bråck.

  Svara
 4. Eva-Leena

  Som jag och sambon kommer ihåg så putade inte naveln på våran Lucas sådär mycket. Men dedär med navlar är ju ganska så personligt så de kan ju faktist va att de rättar till sig småningom och när navelsträngs stumpen trillar av.
  Om jag vore du skulle jag ringa till BVC imorgon och kolla, om inte dom snart kommer på hembesök förstås. Men tills dess kan de ju va skönt för dig/er att ringa och kolla upp de iställe för att gå och vänta och oroa sig allt för mycke.
  Dedär löser sig säkert Emma! ❤
  Kram!❤

  Svara
 5. Emmelie

  Vår lilla hade navelbråck men det märkte vi/tänkte vi inte på förrens hon var någon månad, nu är hon 6 månader och bråcket har försvunnit. På Bvc sa de till oss att det oftast växer bort och att det är vanligt och ofarligt (om barnet inte verkar ha väldigt ont i naveln/magen) Grattid till den lilla! Så söt!

  Svara
 6. Zarah

  Naveln på vår lilla såg ut precis sådär. Han är 12 dagar idag och naveln har börjat gå tillbaka och ser mer normal ut. BVC sa inget om att den stod ut, hon sa bara att det såg bra ut och att det läkte fint där navelsträngen suttit.

  Svara
 7. pannan

  Navelbråck! Fast på vår kille syntes det inte förrän han var ett par veckor. Såg läskigt ut men gick bort av sig själv innan han var ett halvår om jag minns rätt. Han verkade inte besvärad av det och BVC sa att det var helt normalt.

  Svara
 8. Elin

  Vår son är fem månader nu, och hans navel såg lika ut någon dag efter att vi kom hem från BB. På första BVC-besöket fick vi veta att det var navelbråck och inge farligt. För honom blev det större och jag tyckte det var väldigt jobbigt. När BVC mätte naveln var den fyra (!!) cm. Blev dock lugnad av BVC-sköterskan som sa att det oftast växer bort innan fyra års ålder. Nu är han fem månader och det har nästan gått tillbaka helt.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här