Förlossningsskada,  Frågor & Svar

Fler svar på frågor i frågestund

Kul att ni har ställt så många frågor. Jag fortsätter att beta av era frågor 🙂

Hur är det med sex? När känner man sig redo igen? Jag har precis fått barn och sex känns så långt bort!
Jag tycker fortfarande att sex känns långt bort. Ni som har följt min blogg vet att jag hade väldigt ont länge efter min förlossning. Så om jag ska vara helt ärlig så är jag ganska så skraj inför tanken på sex. Jag känner mig inte redo riktigt än.. men vi har ändå börjat lite smått för att avdramatisera det hela, men än så länge har vi inte fullföljt helt och hållet eftersom det fortfarande gör ont. Det blir ju inte bättre heller när slemhinnorna är torra pga amningen!

Helammar du?
Ja, det gör jag.

Hur ofta ger du honom mat?När slutade du ge på natten eller gör du det fortfarande?
Min lilla kille säger dom ska ha mat var fjärde timme men han sover så gott och är så trött när jag väcker honom för mat mitt i natten.

Jag ger Lucas bröstet rätt så ofta. Eller så ofta som han vill ska jag kanske säga. Han har aldrig tagit napp så jag ger honom säkert oftare än en bebis med napp. Men han klarar sig med 3 timmars mellanrum eller mer utan problem. På natten ger jag honom en gång och sen när han vaknar på morgonen så liggammar jag honom för att han ska somna om (så att jag ska få sova längre 🙂
Jag har aldrig väckt Lucas för att amma. Han vaknar när han är hungrig. Jag har heller aldrig tittat på klockan och varken BB eller BVC har sagt nåt om ät-tider. Varför ska din son äta så ofta? Är han väldigt liten eller följer han inte sin viktkurva? Har amningen strulat? Om han går upp i vikt som han ska och amningen funkar som den så ska du inte behöva väcka honom för mat. Iaf inte om det inte finns nån speciell anledning.

Jag är lite nyfiken på hur du har fått kontakt med så många andra mammor? Bor också i gbg men känner nästan inga andra mammor i min ålder.
Jag har träffat mammorna genom öppna förskolan, gravidvattengympan som jag gick på och mödravårdcentralens föräldragrupp. Mitt hetaste tips är att gå till öppna förskolan. Ett annat tips är också två facebook-grupper som heter Mammalediga i Göteborg 2013 där finns det massor av trevliga mammor som med jämna mellanrum bestämmer träffar! Jättekul! Hoppas du hittar några trevliga mammor att umgås med för det förgyller verkligen mammaledigheten!

3 Comments

  • Hannah

    När det är dags för sex kan jag rekommendera massor av olja så slipper man vara rädd för det! Finns en som heter Pjur som är toppen. Man kan annars använda barnolja som de flesta föräldrar har hemma, men helst en som är gjord för sex såklart. Jag var själv lite orolig, som de flesta kvinnor nog är men jag kan lugna med att säga att det inte alls var så tokigt 🙂 MEN jag hade en lätt förlossning och inga komplikationer kan tilläggas. Ha så mysigt när tiden är kommen 😀

  • Marie Alvas mamma

    Hej! Jag tycker inte du ska vara rädd för sex. Jag fick sy lite efter min förlossning men hade inget ont efter. Jag vill bara säja att det är inte alla som får torra slemhinnor av ammningen. Jag märkte inget av att det skulle vara torrare än vanligt. Så ta det försigtigt bara så kommer det gå jätte bra för er =) Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.