Fixa sig på salong – jobbigt eller underbart?

 – Inlägget är reklam för MEDS och innehåller annonslänkar –

Idag har jag varit och fixat mina naglar igen! Jag har inte fixat naglarna sedan i höstas eftersom dom blev så tunna och korta efter flera månader av gellackbehandling. Men nu har dom äntligen vuxit till sig och är riktigt tjocka och fina tack vare vitaminerna som jag käkar. Det var kul att få träffa Heidi (min nagelteknolog igen), hon är så himla gullig! Tidigare tyckte jag att det var väldigt jobbigt att gå till salong och fixa saker som att klippa håret, naglar eller fransar, men jag förstod inte varför jag tyckte att det var så jobbigt. Min kompis Jacke i Brasilien tyckte nog att jag var lite konstig när jag sa att jag inte gillar att gå till salong, hon är nämligen precis tvärtom – hon älskar att bli behandlad som en prinsessa. Det låter så lyxigt när hon säger det, men själv känner jag mig bara obekväm, varför? Jo, nu har jag nog kommit på varför!

1. Jag vill inte behöva ringa och boka tid, jag tycker att det är SKITJOBBIGT att ringa och så föreslår personen i luren en tid och så passar kanske tiden mig halvbra men jag säger ja ändå för att jag skäms över att säga nej hela tiden. Samma sak är om jag ska ringa och avboka eller boka om, fy farao vad jobbigt! Det bästa är om det går att boka på nätet 🙂

2. Det måste vara enkelt och snabbt att ta sig dit. Helst ska salongen ligga nära hemmet eller nära jobbet och det ska vara lätt med parkering. Om jag verkligen måste kan jag ta bussen eller spårvagnen men i så fall får det inte vara några byten för att komma fram till salongen för då orkar inte jag.

3. Personkemin måste stämma! Jag har haft en fruktansvärd upplevelse hos en nagelteknolog och även blivit illa behandlad av frisörer. En gång sa en frisör att jag såg ut som en snopp i huvudet (!!!) och en annan sa till mig att Boråsare var knäppa. Hon visste inte att jag kom från Borås men ni kan förstå att det inte blev så trevlig stämning efter det… Men jag har också haft massor av gulliga frisörer där personkemin verkligen stämt, men än så länge har jag inte hittat någon i närheten av där vi bor.

Jag tänker att jag kanske inte är ensam om att tycka att det tar emot att gå och klippa sig eller fixa naglarna? Eller så kanske jag är helt ensam om alla mina “ångestmoment”? Är det någon som känner igen sig?

Jag är i alla fall väldigt glad att jag har hittat en nagelteknolog där allt stämmer, rätt personkemi, nära hemmet och lätt att boka 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Karolina

  Handuppräckning. Här har du en till. Går numera bara till ställen jag kan boka online och så måste det va någon som pratet funkar lätt med.

  Hatar verkligen dom gångerna man måste ringa samtal

  Svara
 2. Anna

  Hatar också att ringa! Att ringa och sjukanmäla sig på jobbet ? På mitt förra jobb gick det bra smsa chefen bara, men nu jobbar jag extra på ett annat ställe medan jag pluggar och då måste jag ringa både chefen och bemanningen, värsta! Jag går nästan hellre till jobbet sjuk. Vilket jag gjort hela den här veckan, men imorse gick det inte. Både sonen och jag var sjuka så det var bara smyga upp och ringa. Vill inte att någon ska höra när jag ringer “jobbiga” samtal heller.

  Ang frisörbokningar löste jag det så att jag antingen bokade en ny tid direkt när jag ändå var där, eller gick in till salongen och bokade. Nu umgås jag dock med min frisör så jag bokar direkt med henne när vi träffas ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Jag veeeeeet! Det är såååå jobbigt! Särskilt om man ska sjukanmäla sig själv för då känns det som att man måste låta jättesjuk eller som att man har det riktigt besvärligt för att dom ska tro en. Jag har i och för sig aldrig haft problem (inte sen jag jobbade på McDonald’s) med att chefen inte tror på mig, men ändå känns det så. Usch vad jobbigt! Jag är glad att jag kan maila chefen 🙂

   Ja så löste jag också det men om jag glömmer boka eller måste avboka så är det skönt att kunna boka via nätet istället 🙂 Åh vad skönt, då slipper du det problemet 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här