En unge i minuten

Nu när jag kom hem upptäckte jag till miin förtjusning att En unge i minuten visas varje dag klockan 14.00 på 4:an! Jippie!!! Jag gillar att titta på såna förlossningsprogram 🙂

Det som går på TV nu är inte den svenska versionen utan USAs men det verkar som att dom har lagt upp programmet på ett roligt sätt 😛 Har bara sett 15 min än så länge, men dom var ganska komiska!

En sak till, bedövning eller inte? Jag tycker faktiskt att det är ganska idiotiskt att gå in och säga “jag ska inte ha bedövning no matter what!” Hallå!?! Man vet ju inte hur ens förlossning blir! Om den är långdragen och smärtsam kanske man inte har någon energi kvar när man väl ska trycka ut bebben och då kan det faktiskt sluta med kejsarsnitt eller sugklocka! Jag tycker att man ska ta det som det kommer. Känner man att man behöver bedövning tar man det beslutet där och då! Inte hemma på sin kammare när man inte ens har fått några värkar än!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Madde-Bäbis i februari

  Bra inställning Emma! Jag håller helt och hållet med dig gällande bedövningen..Man får liksom ta det som det kommer. Man har ingen aning om hur man reagerar på smärtan och det är svårt att bestämma innan. Tycker iallafall jag!
  Jag såg oxå det amrikanska programmet nu och blev så irriterad på paret med doulan…Snacka om att vägra smärtlindring…och snacka om att följa deras plan..no matter what! Suck!

  Svar från Emma: Samma här! Jag blev också irriterad! Doulan var också irriterande! Vad ville hon egentligen? Ersätta barnmorskan? Och inte brydde dom sig om att barnmorskan ville se efter hur bebisen mådde med en monitor heller! Dumma par!

  Svara
 2. Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

  Ja, det är verkligen skillnad! 🙂

  Helt rätt! Jag tycker inte heller att man ska bestämma sånt innan för hur ska man veta hur man reagerar vid sån smärta?
  Vid Robins förlossning provade jag bara lustgas, men spydde av det så det hoppade jag över. Det enda jag vet till nästa gång är att jag inte vill ha lustgas, men annan smärtlindring(om det hinns med) kan jag absolut tänka mig om/när det blir för jobbigt. Man vet ju inte hur man kommer reagera från förlossning till förlossning heller 🙂

  Svar från Emma: Nä precis man vet inte hur det blir från förlossning till förlossning, men lustgas är nog inget för dig iaf. Tror att det är bra att veta vilka alternativ som finns och ha en aning om vad man skulle vilja och inte utan att ta några beslut.

  Svara
 3. linasegelsbo

  Jag satt och blev stressad av paret med doulan! När bebisen väl skulle ut trodde jag att det skulle vara fel på den för att de inte under ett dygn av verkar kollade hur den mådde.. =(

  Svar från Emma: Haha!! Jaaaa dumma par!! Och i början satt hon och pratade om smärtliindring och biverkningar och vad som var bäst för bebisen! Dom sket ju i vad som var bäst för bebisen! Dom skulle ju ha en “naturlig” födsel till varje pris!! Även på bebisens bekostnad!!

  Svara
 4. emma

  Ja det är ett helt underbart program!
  Jag trodde inte jag skulle klara av att kolla på sådana program som gravid men jag känner mig peppad av att kolla på de programmen 🙂

  Håller med dig om smärtlindringen, man kan aldrig veta i förväg hur man vill ha det eller hur det kommer bli.
  Det får man helt enkelt se när man ligger där 🙂

  Svar från Emma: Samma här! Jag känner mig också peppad och mer förberedd på nåt sätt. Inte rädd även om man ser att kvinnorna har ont.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här