Okategoriserade

Egna våtservetter med kokosolja

Igår fick jag ett tips från en annan blivande aprilmamma som jag är riktigt nyfiken på att testa. Hon hade fått ett tips från en annan mamma på hur man kan göra egna våtservetter med kokosolja! Kanske är det någon av er läsare som gör på det här viset redan? Om jag får det att fungera bra så vill jag gärna göra detta,  men än så länge är jag lite tveksam till om det kommer fungera smidigt eftersom kokosolja är i fast form när det är rumstempererat. Fördelen med kokosolja är i alla fall att det smälter snabbt när det kommer på huden, men att använda kokosolja istället för babyolja på torra tvättlappar tyckte jag var otroligt bökigt. Jag ska i alla fall testa och hoppas verkligen att det fungerar bra!!! I så fall kan jag slänga babyoljan (eller åtminstone inte använda den i rumpan på mina barn).

20160205-184941-67781200.jpg

Gör egna våtservetter med kokosolja:

Köp 100% ekologisk kokosolja och torra tvättlappar. (Kolla så att kokosoljan inte innehåller citrid acid eller E330). Blanda 1 msk kokosolja med hett vatten (hur mycket vatten vet jag inte) och pytsa ut lite här och var i en bunt torra tvättlappar.

Tvättlapparna kan man förvara i en förvaringslåda som är avsedd för våtservetter finns HÄR (annonslänk).

HÄR finns utförliga instruktioner för hur man gör 🙂

5 Comments

 • Mia

  Vi gör egna våtservetter fast med bara vatten och lägger i en påse för att ha i skötväskan. Behöver jag olja droppar jag bara lite på den redan våra servetten. Vår son var så känslig i rumpan så färdiga våtservetter gjorde honom jätteröd och nu har vi bara fortsatt göra egna till vår andra son också. Men kokosolja kanske man skulle testa!

 • Josephine

  Jag gjorde detta ett par gånger. Tog en vanlig matlåda och hällde varmt vatten i, blandade i kokosolja och vek servetter en och en och la i lådan. Servetterna höll sig fuktiga i lådan, men som du säger så stelnar ju kokosoljan när den svalnar och efter ett par dagar märkte jag att det hade blivit lite mögel på servetterna. Så man får nog göra nya iaf varannan dag om det ska funka. Jag har gett upp det nu, men tyckte det var en bra ide först. 🙂

 • Sofi

  Vanlig rapsolja/matolja borde funka tänker jag spontant? Tanken är väl att det ska vara bra olja som även går att äta till skillnad från babyoljan som är mer konstgjord?

 • Julia M

  Såg ett ”recept” där de blandade i mandelolja också. Måste ju göra att de blir mer ”lätthanterliga”. Någon hade också tipsat om E-vitamin som naturligt konserveringsmedel. Kokosoljan ska förutom att vara ekologisk också vara kallpressad. Hur den är processad är viktigt! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.