Tredje graviditeten

”Du är inte gravid eller så?”

Förrförra veckan så missade sjuksköterskan på MVC att jag var gravid trots att jag stod precis framför henne. Jag var där för att lämna ett urinprov för odling och hon frågade mig så konstiga frågor och tillslut sa hon ”du är inte gravid eller så?”. Öhhh, joooo! Haha!! Samma dag var det en annan som sa ”du kan inte ha gått upp så mycket i vikt va?”, när hon fick höra att jag är i tredje trimestern. Jag antar att det betyder att jag kanske inte är så stor som jag känner mig. När jag var gravid med Lucas så minns jag att jag tyckte att jag var liten. Folk såg så förvånade ut och tittade chockat på min mage när jag sa att jag skulle föda barn samma vecka. Men i efterhand så tänkte jag att jag nog bara hade inbillat mig det haha! Men nu när till och med MVC sjuksköterskan inte ser att jag är gravid trots att jag är i tredje trimestern, då känns det lite knäppt! Nu känns det som magen syns oavsett vad jag har på mig. Kanske döljs den lite om jag har svart på mig och står rakt framifrån, men annars syns den väl haha!!  

  Lucas sa i alla fall idag ”mamma, bebis jättestor” samtidigt som han klappade mig på magen! Gullunge! <3

11 Comments

 • Carro

  Haha känner igen det där! -Åh vad liten du är!!
  Med Viggo tyckte också alla att jag var liten men då gick jag upp typ 18kg nu är jag 8 kg mindre vilket känns skönt men det är ändå tungt nu!

  • Emma - På Smällen igen!

   Hehe 🙂 Men skönt att slippa dom där extra 8 kilona. Det är ju tungt att röra sig ändå liksom! 🙂 Inte lång tid kvar för din nu Carro!

 • Mikaela

  Hos mig är det precis tvärtom. Alla jag träffar påpekar vilken stor mage jag har, men själv tycker jag inte alls att jag är så stor. Jag tror jag upplever mig mycket mindre för att jag jämför min mage med förra graviditeten (då var jag enorm), samt att jag bär magen betydligt högre nu än sist (med sonen pekade liksom magen lite snett nedåt och nu rakt ut). Kan ju liksom inte säga att jag känner mig enorm, osmidig när jag är i v 33 och har gått upp strax över 3 kilo.

  • Emma - På Smällen igen!

   Haha nä verkligen inte!! Men ibland märker jag att folk inte vet vad det är dom säger! När jag var gravid med Lucas var jag lika ”stor” som nu och ändå var det en gubbe som sa ”oj, är du säker på att det inte är tvillingar” cirka 2-3 veckor innan jag skulle föda. Hmmm… ja, om jag hade haft tvillingar i magen så hade väl alla åtminstone SETT att jag var gravid! Haha!!

 • Carro

  Vet vad du menar. Även jag är ”liten” trots 3:e barnet o är i vecka 35. Men det är många som får en chock när dom får höra att man bara har ungefär 5 veckor kvar. Tycker att jag ser nygravid ut vad jag än har för kläder. 😛

  • Emma - På Smällen igen!

   Hehe! Så häftigt! Jag har alltid fått höra och därför trott att man ska bli större och större för varje barn, men så är det uppenbarligen inte för alla 🙂

 • Jessica

  Min mage är inte heller så där mega stor, tvärtom är nu i v 34+4 och SF måttet är 30cm, ser ut att vara i 6:e månaden. Var ungefär detsamma med min förstfödda (fick ett extra ul) men han var 52 cm lång och vägde 3335 gram. Så är tydligen blir mina gravmagar inte så stora

  • Emma - På Smällen igen!

   Trodde dom då att han skulle bli liten så du fick ett TUL? Nä vissa bär ju barnet så att magen inte blir så stor 🙂 Jag är rätt nöjd med min lilla mage för det måste ju vara jobbigare ju större magen är tänker jag. Men jag känner mig ändå väldigt stor och det går ju inte att böja magen på mitten även om den är mindre så man blir ju lika otymplig på nåt sätt haha!

   • Jessica

    Ja jag fick ju ett extra ul pga att han planade ut lite och det var ungefär samma vecka jag är i nu. Men var på extra mätning och lilla växer sakta men säkert ☺️
    Jag håller med dig om magen även om den kanske är liten för någon annan men allt är ju relativt. Jag är också nöjd med min ”lilla”, klumpig men nöjd

 • Therese

  Jag förstår inte det där med att man har rätten att kommentera hur stor eller liten man är när man är gravid?!
  Alla bär vi barn olika och ser olika ut i kroppen! Blir lite provocerad känner jag. Kanske för att jag fått höra så sjukt mycket om hur stor jag är, om jag är säker på att det inte är
  Tvillingar eller att jag måste vara ovanligt stor?!? Och det är bara kvinnor som slänger ur sig sånt?? Jag har ca 160 kollegor så fått höra var o varannan dag om min storlek, blir bara arg tillslut! Ändå är jag mindre om magen än förra gången..

 • Tessan

  Det värsta jag vet när det gäller att vara gravid, det är att få kommentarer om hur en ser ut! I min förra graviditet sa alla att jag var ”så himla liten”. Jag blev ju såklart himla nojig & oroade mig massor över att det var fel på bebisen. Men han vägde 3010 g & var 51 lång, så inte så värst pytteliten.

  Denna gången har jag större SF-mått, men kanske beror på hur jag bär bebisen. Har ändå fått höra ett par gånger om att jag är liten. Senast idag när jag var hos tandläkaren & sa att jag har en vecka kvar till BF. ”Oj, då har du inte en stor mage! Min dotter ska ha barn i augusti & jag tycker att hon redan är väldigt stor”. Vem har rätt att kommentera hur jag ser ut?! Denna gången blir jag inte orolig utan säger bara att storleken räcker för mig. Men blir så arg!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.