Träning

Börja träna – Inskolning på gymmet

Nu har det gått 7 veckor sen Isadora kom till världen. Jag tycker det känns som att vi har landat och jag mår bra i kroppen igen. Det känns faktiskt inte alls som att jag nyligen har fött barn. Eller jo lite, fast bara när jag provar kläder 😛 Magen har dragit ihop sig jättefint men jag är liksom lite större överallt. Jag har större rumpa, lår, rygg och bröst så just nu passar nästan ingenting i garderoben… Men vad mer kan man begära av kroppen? Det är lite synd att det inte är höst för mina höstkläder hade jag ju när jag var gravid så dom hade nog passat bättre. Allt detta gör att jag inte bara är sugen på att börja träna, jag är också peppad och sjukt motiverad! Jag gillar att träna när jag väl har kommit igång, men oftast behöver jag något som motiverar mig. Det var faktiskt anledningen till att jag aldrig kom igång med träningen när jag var preggo 😛

Jag surfade in på SATS hemsida för att kolla pass-schemat och för att se vilka tider som MiniSats (barnpassningen) är öppet och då såg jag till min lycka att MiniSats har barnpassning från 6 veckors ålder numera! WOOOW så bra! Jag känner mig inte ett dugg orolig för att lämna Isadora, hon lär ju bara sova i sitt babyskydd hela träningspasset – sömntutan! Och om hon vaknar och skulle vara hungrig så är ju jag i rummet intill! Det hade varit jobbigare att lämna Isadora till Jair och sen ta bilen och åka iväg, då tar det ju en stund innan jag hinner hem om Jair ringer.

Innan man lämnar sina barn på MiniSats första gången så måste man skola in barnen vid ett tillfälle. Så det tänkte jag göra imorgon. Isadora är nog inte så krånglig att skola in, men Lucas behöver inskolningen för att känna sig trygg. Jag tror inte det kommer bli några problem. På SATS hemsida så stod det något som övertygade mig om att detta kommer bli kul för Lucas:

”Åtskilliga föräldrar har berättat om hur trygga både de och barnen känner sig på MiniSats. Ofta är det barnen som drar iväg med sina föräldrar till centret för att de vill gå på MiniSats.”

Min tanke är att jag ska kunna träna utan att planera med Jair att han måste vara hemma. Jair pratar också om att han vill börja träna och då kan han passa på att träna när vi är borta. Dom dagarna som Lucas är på dagis så kan jag antingen passa på att träna när han är på dagis eller så kan jag träna på kvällen när Jair har kommit hem så slipper Lucas åka hemifrån igen. Men sånt kan vi ju se från dag till dag också 🙂 Det blir nog bra det här!

minisats

 

5 Comments

  • Petra - Tappakilon.com

    Tycker det låter jättebra ju! ? Jag tycker fortfarande det är synd att det gymmet jag går på inte har den tjänsten. För annars hade jag kunnat tränat mer. Däremot så har dom pass man får ta med barn på som är anpassat att göra övningar med barnen. De passen är superroliga och sen får man ha med barnen på gymmet vissa tider. Men det är ju perfekt att komma iväg och ha någon som kan ta hand om barnen en stund medan du tar hand om dig själv. ? Tror man som mamma ofta glömmer att ta hand om sig själv när man blivit mamma. Men det är ju då det är som viktigast att ta hand om sig själv för att vara en glad och aktiv mamma. ? Heja dig! ???

    • Emma - På Smällen!

      Jag vill verkligen inte göra det, då pumpar jag hellre i nödfall, men då för Jair ge på sked isf för jag vill inte att hon börjar dricka från flaska än. Det går säkert bra att Jair eller min mamma har Isadora under tiden jag tränar, men det hade varit en sån frihet om jag hade kunnat träna när jag vill utan att behöva tajma med nån annan 🙁

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.