Nya regnskogen i Universeum

Vilken kanonlördag vi har haft! Det var längesen som vi gick upp halv sju på en lördag, men det var det värt! Lite mer än en timme innan Universeum öppnade så var vi inbjudna på pressfrukost och därefter ett äventyr inne i regnskogen med våra barn.

Ett exotiskt och picknick-inspirerat frukostbord stod uppdukat åt oss när vi kom imorse

Barnen fick ta på sig rätt kläder inför regnskogsexpeditionen och så tilldelades dom varsitt pass som innehöll uppgifter som man skulle utföra inne på Universeum. Sååå kul idé! 

Den stora nyheten inne på Universeum är det gigantiska kapokträdet som är hela 25 meter högt! Från början var det 40 meter, men detta trädet fick kapas på mitten. Regnskogsexpeditionen började i träkojan högt upp i trädets topp!

Expeditionen gick ut på att hitta ett visst antal utrotningshotade arter i skogen för att förhindra att skogen skövlades av ett stort företag. Barnen fick hjälpa till att hitta dessa saker i regnskogen för att rädda den. Till och med vi vuxna tyckte det var spännande!!

Barnen hittade alla djur och växter utom aporna. Aporna låg nämligen och sov, men vi kunde se apornas bo i bergsväggen så det räknades 🙂

Det första som jag slogs av, redan innan vi kom in i regnskogen, var dom läckra blå fjärilarna som flög runt helt fritt inne i regnskogen. Först tyckte jag att det såg fake ut, det såg nästan lite animerat ut på nåt vis, men så fort vi kom in i regnsskogen så såg jag att det var på riktigt! Kolla vad vackra fjärilar!

Tidigare kunde man ha med sig barnvagnen in i regnskogen, men nu har Universeum utvecklat regnskogen såpass mycket att det inte längre går att upptäcka fullt ut med en barnvagn. Det är därför inte tillåtet att ta med barnvagnen in längre, men Universeum lånar ut bärselar så att alla ska kunna röra sig fritt inne i regnskogen.

Vi hade med oss vår nya EasyHug som jag av ren instinkt slängde med i packningen imorse (man vet aldrig när man måste bära barn 😉 ). Isadora sov sig igenom hela expeditionen och vaknade inte förrän en halvtimme innan vi skulle gå hem (vi var där i totalt 4 timmar!).


Och en selfie på mig och Isadora i regnskogen var ju ett måste 🙂

När ni besöker Universeum så förstår ni varför man inte kan ta med vagn in i regnskogen. Regnskogen är så mycket mer än bara en vanlig väg som går igenom hela alltihopa som det var förut. Upptäck det stora trädet där det finns trädkoja, tre hängbroar och till och med en trappa inuti stammen där man kan gå upp mot trädkronan! Coooolt!

  

Vi tyckte alltihopa var så häftigt så vi gick faktiskt igenom hela regnskogen två gånger för att verkligen kunna se och upptäcka allt 🙂

IMG_4005

Sömntutan Penny sov också igenom hela upplevelsen 🙂 Lika bra för både jag och Siranee kunde koncentrera oss på att fota 🙂

Den här dagen satte definitivt sina spår i Lucas. Han berättade till och med för personalen på Coop att han hade varit i skogen idag 🙂 På måndag kommer nog dagispersonalen få höra detta också 🙂

IMG_4037

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Johanna

  Jag älskar universium så måste verkligen åka dit nu.
  Måste bara fråga dig. Har du inte Isadora lite väl långt ner i sjalen? Man ska ju kunna pussa på bebisens huvud utan att behöva böja så mycket på sin nacke.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jo, jag tänkte också på det. Men den här sjalen är knytfri så jag kan inte göra så mycket åt det. Jag har storlek M på min sjal, storlek S hade nog varit bättre men då kan inte min sambo bära. Isadora får helt enkelt växa i sin sjal.

   Svara
   • Johanna

    Jag är ganska så ny med sjal bärande så därför jag frågade. Är den bra annars? Lätt att sätta på och få i bebis? Har själv köpt en ergobaby sjal som jag tänkte använda. Ska få andra barnet nu i augusti.

   • Emma - På Smällen!

    Ja, den är jättebra! Väldigt enkel eftersom man inte behöver knyta 🙂 Jag har hört mycket bra om Ergobabys hybridsjal, du kommer nog bli supernöjd med den 🙂 Åh augusti, inte lång tid kvar nu då <3

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här