Så besviken på Minisats!

Usch, jag är sååååå besviken! 🙁 Ja, jag känner mig faktiskt helt nere och på kuppen lyckades jag göra mig ovän med Jair och det hela slutade med att jag satt inne på Coop, ammade och grät medan jag ringde och sa förlåt för att jag var otrevlig mot honom när det inte ens var hans fel att jag var besviken.

Jag är besviken för att jag tror inte det blir nån träning på SATS. Jag fick en väldigt dålig magkänsla av besöket där idag. Personalen i receptionen var jättetrevlig och svarade på frågor och var till och med beredd att ge mig en gratis provvecka för att jag skulle få chansen att testa Minisats och se att det funkade med barnen. När jag var på väg till rummet där Minisats låg för att skola in barnen så kom barnpassaren och satte upp en lapp på dörren att det var fullt, så jag fick inte komma in. Jag förstår att det kan bli fullt och det är bra att dom sätter en gräns och inte låter det bli för många barn för barnens skull, men när jag började ställa frågor så fick jag en otäck klump av oro i magen… Jag frågade om det ofta är fullt och på det svarade barnpassaren att man kan aldrig veta om det är fullt. Jag kände mig inte nöjd med svaret och frågade igen om det brukar bli fullt, men hennes svar var bara att det vet man aldrig och att hon inte kunde ta emot fler för att hon var ensam med 10 barn. Så då frågade jag om hon alltid är ensam och då sa hon att hon inte vet för hon jobbar bara på helgen, men då flikade en annan mamma in och sa att dom alltid bara är en barnpassare. Den mamman såg rätt missnöjd ut när hon sa det så jag fick inte alls en bra känsla av Minisats.

Jag gick tillbaka till receptionen och förklarade hur jag kände och vi kom överens om att verksamhetschefen skulle ringa mig för att se om vi kunde komma på nån bra deal för hur jag skulle kunna testa SATS utan att binda upp mig på 12 månader till en början. Men i bilen på väg hem så växte klumpen i magen. Först tänkte jag på Lucas som blev besviken när vi inte fick komma in och leka och sen började jag tänka på att dom bara är en enda barnpassare med 10 barn, hur sjutton ska dom kunna sköta säkerheten med en så liten som Isadora då? Tänk om nåt barn gör henne illa medan barnpassaren hjälper ett annat barn? Fy hemska tanke! Ännu värre känns det när Isadora blir så stor att hon ligger på golvet och ålar, nu sover hon ju bara. Nä, jag kommer aldrig våga lämna in henne där. Det måste finnas två barnpassare om man ska kunna ta på sig säkerheten för så många barn och särskilt när det finns bebisar också!

Jag hade byggt upp så höga förväntningar på detta och detta är faktiskt en av anledningarna till att vi köpte bil! Vi bor precis vid Nordic Wellness, men jag hade kunnat valfärda för en sådan barnpassningstjänst som Minisats utgör sig för att vara – synd att dom inte verkar leva upp till förväntningarna! Nu känner jag att Nordic Wellness är bra mycket mer ansvarsfulla som bara erbjuder en barnpassning från 1 år. Vi får se vad SATS verksamhetschef har att säga när hon ringer mig, undra om det är så här illa på alla SATS?

tumme ner

Relaterade Inlägg

19 Kommentarer

 1. Sandra - mamma till Lykke

  Jag var inte heller nöjd med Minisats när vi testade det för några år sedan. Första gången jag lämnade in dottern, då ca 1 år gammal blev hon bitten i ansiktet av ett annat barn. Absolut, sånt kan hända men det blev lixom ingen bra känsla i mig efter det. Andra gången hade vi gjort oss iordning (med småbarn tar det ju lite tid) och när vi kom fram var Minisats fullt. Då lessnade jag. För mig måste det vara enkelt att träna. Kände mig inte speciellt sugen på att behöva göra hela “fixa-iordning-sig-med-småbarn-proceduren” för att sedan ändå inte kunna träna.

  Blev även väldigt besviken på Sats, då dom sagt till mig att kortet kunde pausas under sommaren då jag ändå inte kommer vara hemma. När jag väl ville pausa så gick det tydligen inte om man inte hade typ bevis i form av flygbiljett eller så. Den detaljen “glömde” dom visst berätta..

  Nej, Sats fungerade inte för mig. Hoppas du hittar någonting du trivs med, tror magkänslan är viktig.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men fy vad ont i mammahjärtat! :’-( Men ja, sånt kan hända, men man vill ju inte att sånt händer när man som mamma är lite ego och ska träna, såklart ego med allt rätt men just då vill man vara säker på att ens barn har det bra och går därifrån lycklig av all kul lek. Och nej, så kände jag också, jag vill inte heller hålla på att göra iordning barnen och sen komma dit och bli besviken var och varannan gång. Jag vill ju dessutom bara träna pass. Det där med att frysa kortet tyckte jag också var dåligt, den enda giltiga anledningen som inte krävdes intyg var tydligen graviditet… Ja, jag kommer aldrig kunna träna med gott samvete om jag tror att det finns risk att mina barn far illa under tiden 🙁

   Svara
 2. Jennifer

  Oj, låter hur dåligt som helst! Jag var barnpassare på friskis&svettis i fem år och då gick det absolut inte till sådär. Vi var ALLTID minst två stycken per pass och erbjöd bara barnpassning till barn över 1 år, samt att dom skulle kunna gå själva, detta för att kunna hålla fokus på säkerhet kring barnen utan att behöva hjälpa barn med förflyttningar osv.

  Vi hade också en maxgräns på 10 barn MEN det fanns möjlighet för föräldrar att förboka plats via internet så att man slipper stå där och inte få plats. Sen var det drop-in på övriga platser.

  Tråkigt att det blev sådan besvikelse för dig 🙁

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag tycker faktiskt att det är riktigt dåligt! 10 barn är en rimlig gräns tycker jag, men jag tycker inte att det är ok med 10 barn på en enda vuxen. Jag har svårt att tänka mig att barnen tycker om att vara där, känns mer som att jag går och tränar på barnens bekostnad 🙁 Och ja, det hade varit bra om man kunde boka för det är inte kul att göra i ordning barn och sen inte kunna träna 🙁

   Svara
 3. Petra - Tappakilon.com

  Men gud då förstår jag att du blev besviken! Känns ju inte alls bra att dom bara ska vara 1 person på 10 barn. Det kanske är mindre folk på vardagarna innan lunch så det inte är fullt men förstår om du känner dig osäker att lämna när dom är så många barn på en personal. Kanske funkar om barnet är äldre men tänk om den personen har hand om två väldigt små barn plus 8 större. Finns det inget pass eller gym i Göteborg som har mamma/bebisträning? Vi har gått på det och det är jättetrevligt för både mamma och barn. ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag läste på deras hemsida att en bebis räknas som två barn. Men tänk om dom har 1 bebis och 8 småbarn! Eller 2 bebisar och 6 småbarn. Hur sjutton ska en person kunna ta ansvar för så många barn? När jag lämnar Lucas och Isadora där så vill jag ju att både Lucas och Isadora ska kunna få uppmärksamhet även om Lucas kanske måste vänta på sin tur såklart (men det förstår han). SATS har ett sånt pass i veckan. Jag har varit på det en gång och det är både trevligt och kul men det är absolut inte värt 470 kr i månaden för ett enda pass i veckan!

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag vill verkligen inte göra det, då pumpar jag hellre i nödfall, men då för Jair ge på sked isf för jag vill inte att hon börjar dricka från flaska än. Det går säkert bra att Jair eller min mamma har Isadora under tiden jag tränar, men det hade varit en sån frihet om jag hade kunnat träna när jag vill utan att behöva tajma med nån annan 🙁

   Svara
 4. Malin

  NW tillåter dig att ha med dig bebisen in i gymmet vissa tider (tror att alla NW gör det), i så fall kanske lucas kan vara i lekrummet och Isadora med dig när du tränar? 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag tänkte också på det, men dom har bara barnpassning på kvällstid så då får jag träna när Lucas är på dagis och så kan jag inte träna pass. Jag tror vi får försöka pussla ihop så att Jair och/eller mamma passar barnen när jag tränar.

   Svara
 5. Emilie

  Usch så hemskt! Jag är kanske överdriven hönsmamma.. Men då hade jag hellre skippat att träna alls!!

  Svara
 6. Anita

  Hej! Man vill ju inte lämna ifrån sig en bebis. Det är ju nästan oansvarfullt av en mamma att lämna över en bebis till 1 tjej som man vet har 8 andra kids. Det du kan göra är att fråga Nordic Wellness om du får ha med bebis? På så sätt kan du träna när Lucas är på förskolan. Mitt gym (också nordic) hade policy att bebisar var ok mellan 8-14 om de var fastspända. Hade lillan i babyskydd. Jag försökte hitta stunder när hon sov. Kunde små jogga ned till gymmet i vagn och sedan ha liggdel/babyskydd. 80% av tillfällena gick bra. Hon sov genom passet /gymmet.

  Svara
 7. Amanda

  Finns det ingen SATS med mammaträning? Här i Stockholm finns det några center som har Strongmama. Där kan man ha med sig bebisarna in på passet. Jag hade med min son tills han var 6-7 månader och kunde krypa. Innan det var det toppen att ha honom liggandes eller sittandes tillsammans med alla andra bebisar och blev han ledsen gick det att använda honom som vikt på många övningar. Jag började lämna honom på MiniSATS ett par gånger men då var han ju så pass stor och stadig så att han kunde sitta i en gåstol eller liknande. Där var de alltid två och det var sällan fullt eftersom jag tränade på förmiddagarna då många hade barnen på förskola. Det var alltså mest bebisar och ett par sov alltid så det var väldigt lugnt och tryggt att lämna ?

  Svara
 8. Emma

  Vad tråkigt att ni är så många som har dåliga erfarenheter av mini-sats! Där vi bodde innan var mini-sats också ALLTID fullt. En kunde hänga på låset 40 min innan det öppnade och ändå inte få plats. Skittrist verkligen. Men där vi bor nu är det helt fantastiskt! Stort, flera som jobbar (beroende på antal barn och ålder på dessa såklart), kan namnet på alla barn och föräldrar osv osv. Bra att du pratar med platschefen också, dom kanske behöver se över sina rutiner…?

  Svara
 9. Elsa Andersson

  Du får köra egna hemmapass med Isadora som vikt (när hon är starkare i nacken) Lukas kan säkert vara med o träna och hjälpa dig med situps kanske. Vi har kört lite hinderbana åt Ruben hemma, jättekul! Eller göra olika övningar i samband med barnvagnspromenader ☺️ Själv tränar jag inget alls då är ingen expert, imponerad av att du har sånt driv ☺️

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här