Dag 11 – Erkänner mina synder

Idag är det Dag 11 av Fitnessfighten och det går fortfarande ganska så bra för mig! Lite motgångar har jag, som att till exempel matvågen verkar ha gått sönder… Om man inte lägger på väldigt försiktigt så kommer man aldrig upp i rätt mängd, dvs. jag skulle kunna äta hur mycket som helst!!! Och det vill jag ju såklart INTE! Så just nu går jag på känsla. Jag vet ju ungefär hur det ska se ut på tallriken för att det ska vara rätt mängd bulgur och jag vet ungefär hur många klyftpotatisar jag får äta. Jag äter ganska enformigt just nu, kanske inte så bra egentligen, men det är enklast så mitt i veckorna när jag jobbar och kommer hem sent.

Och en sak måste jag erkänna, eller kanske två… Jag har faktiskt gjort ett undantag. Igår var jag ute och lunchade med några mammor som jag umgicks med mycket när jag var mammaledig. Då hade jag ju ingen matvåg med mig och det var lite sås på maten jag beställde. Så just den gången åt jag sås som förmodligen inte var enligt Fitnessfighten, men mängden mat översteg nog inte Fitnessfightens-regler. Kanske lite för lite kött, men jag åt bönor från salladsbuffén så protein fick jag i mig ändå 🙂

Förutom det så dricker jag kanske 0,5-1 dl för mycket lättmjölk eftersom jag har mjölk i kaffet och ibland gör chiapudding på lättmjölk också.

Just det, en till grej, jag missade träningen igår, men jag tar igen den i helgen 😛 🙂

Så nu har jag erkänt mina synder haha! Det var nog inte så illa som ni trodde haha! Än så länge har jag varit superduktig på att stå emot frestelser. Jair har verkligen inte varit något stöd, han har fyllt kylskåpet och skafferiet med kakor, kex med choklad, bullar, chokladmuffins och så undrar han varje helg om vi inte ska korka upp en flaska. Ibland när han kommer hem så ställer han upp alla kakinköp på diskbänken!! Han är hemsk! Det värsta är att det är omedvetet från hans sida, men han gör sånt här extra mycket varje gång som jag har sagt att jag inte ska äta. :O 😛

Varje gång jag blir sötsugen så dricker jag en kopp te och det funkar. Men även jag har en akilleshäl och just nu är det semlor och en viss rocky road. Om jag skulle bli bjuden på semlor på t.ex. fredagsfikat, då vet jag inte om jag skulle kunna stå emot. Jag kan stå emot att köpa, men om jag blir bjuden… hmm… (jag har inte ätit några semlor i år än!!!) Andra akilleshälen beror på om vår grupp på jobbet går till en viss restaurang på fredag och om den restaurangen har dessertbuffé som ingår i maten och det finns just den där rocky roaden som jag åt sist för 1,5 år sen… ja då… då vet jag faktiskt inte om jag är stark nog att inte smaka lite….

20150211-204136-74496426.jpg
Det här syndade jag med igår, jag åt så lite som möjligt av såsen och la till lite bönor så det blev nog hyfsat godkänt i alla fall… 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. A

  att må må dåligt för att du äter lite sås eller kanske för myclet bulgur o dricker en dl för mycket mjölk låter ju inte bra. Vad är målet med denna form diet? För du är ju redan så fin o smal hehe:)

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hehe! Håller med! Jag mår inte dåligt, jag vill bara vara tydlig med när jag avviker från programmet, för om det i slutändan skulle bli så att det påverkar mitt resultat så vill jag inte ha ljugit och sagt att jag har hållet mig till programmet hundra procent. Bättre att vara ärlig 🙂 Jag är på min målvikt så jag bryr mig egentligen inte om vikten, tänkte mest se om jag kunde bygga lite muskler och kanske minska nån cm på låren 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här