Okategoriserade

Biverkningar efter tuberkulos-vaccin

Isadora har inte fått några biverkningar efter tuberkulosvaccinet, bara en enorm böld! Det var nästan exakt två månader sen som hon fick vaccinet och igår var den abnorm!

Jag hade först tänkt att Lucas och Isadora skulle få bada badkar tillsammans, men när jag lyfte upp Isadora och råkade känna på bölden på armen så tänkte jag att det nog inte var en bra idé. Senare under natten sprack den upp och varade rejält. Stackars Isadora! Bölden ser ju inte direkt ut att vara smärtfri…

Jag minns att det var exakt samma med Lucas. Han hade inget märke alls den första månaden, men efter 2 månader kom den där bölden från ingenstans.

Igår när vi satt vid kvällsmaten så förklarade jag för Lucas varför dom inte kunde bada tillsammans. Först tyckte jag att jag var superpedagogisk, men sen blev jag rädd att jag kanske gjorde honom spruträdd istället? Tänk om han tror att alla sprutor ger en sån stor böld? Jag försökte febrilt förklara, men jag vet inte om det blev bättre eller sämre. Jag visade Lucas ärr på hans arm och Jair visade sitt också. Jag har inte vaccinerat mig mot tuberkulos så jag hade tyvärr inget att visa. Vi försökte också förklara varför man tar den där sprutan. Det verkar som han förstod, men jag är ändå orolig att jag gjorde allt sämre bara av att visa bölden på Isadoras arm…

  

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.