Frågor & Svar

Bilbarnstol till långa barn

På mitt förra inlägg om att åka bakåtvänt länge så fick jag en fråga angående bilbarnstolar till RIKTIGT långa barn. Så här löd frågan:

Som mamma till ett barn som har anlag för att bli RIKTIGT lång, så är jag intresserad av vilka bilbarnstolar som finns för barn som är en bra bit längre än snittet. Jag vill att han ska kunna sitta bakåtvänd tills han är sex år, men om han följer sin kurva verkar de bli något av en omöjlighet. Kanske har några specifika modeller nämnts under utbildningsdagarna du varit på?

Först av allt så vill jag bara säga – BRA!!! Riktigt bra av dig att du engagerar dig och försöker att ditt barn ska kunna sitta bakåtvänt ända till sex år trots att han har anlag för att bli riktigt lång! Den stolen som har nämnts flera gånger för långa barn är Minikid. Jag dubbelkollade för säkerhetsskull med Axkid och skickade din fråga rakt av till dom och så här svarade dom:

Ja våra stolar är ju ”kända” för att räcka länge, framförallt Minikid då man kan montera den längre ut på sätet och på så vis få mer benutrymme. Och vi vill ju självklart att barn ska åka bakåtvänt så länge som möjligt, dock gäller både vikt och längdgränserna som finns. Väger barnet säg 20kg men är för lång för bilbarnstolen, ja då är tyvärr bilbarnstolen urväxt… Och likaså tvärtom, om man väger med än 25kg men har mycket kvar på längden så är tyvärr stolen urväxt. Vi hade gärna tillverkat stolar som möjliggör att barn kan sitta hur länge som helst, upp till 30kg etc, dock är det gällande regler och lagar som ställer till det för de barn över 25kg/längden… Hoppas detta räcker som svar! För kortare svar: Minikid är en av de stolar som man kan sitta bakåtvänt längst i!

Hoppas att detta svaret hjälpte dig lite på traven och fortsätt gärna ställa frågor 🙂 Jag gör mitt bästa för att svara och om jag inte vet svaret så tar jag hjälp från experterna på NTF och Axkid 🙂

  

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.