Fitnessfighten,  Frågor & Svar,  Skönhet & Hälsa,  Träning,  Viktnedgång

Frågor & Svar – Träning, kost, wrappning och chiapudding

Nu har jag äntligen satt mig ner och börjat svara på era frågor om min träning, Fitnessfighten och kosten!

 

Vad är Fitnessfighten?

Svar: Alla vet kanske inte vad Fitnessfighten är, men då kan ni läsa mer om det i mitt inlägg Vad är Fitnessfighten? som jag skrev i början på den här månaden 🙂

 

Hej! Vad duktig du är! Jag har länge varit sugen på att göra något liknande men har så svårt gör vilken mat min son (lika gammal som Lucas) då skulle äta. Kompletterar du maten med något som passar honom exempelvis i fett väg? Får han annan mat? Burkmat? Kan du inte berätta lite om hur du får det att fungera? Min son vägrar tyvärr burkmat så det blir mycket makaroner o korv här till honom som komplement när vi äter sånt som inte fungerar för honom (ex har han svårt att tugga köttbitar) tack på förhand!

Svar: Lucas äter ju väldigt sällan av vår mat oavsett vad vi lagar. Han äter inte på dagis heller. Så i vårt fall är det ju väldigt enkelt eftersom det nästan alltid blir burkmat. Men för din del så skulle jag välja att göra maträtter där sås etc inte är inblandad i maten. Till exempel är det ju krånligare med spagetti och köttfärssås eftersom det är svårare att väga alla ingredienser. När man äter enligt Fitnessfighten kan man äta det mesta utom sås om man väger varje ingrediens när man portionerar den på tallriken. Till exempel så kan man äta pasta, rotfrukter i ugnen, bulgur, ris eller kokt potatis och till det kan man äta kött, kyckling eller fisk. Det betyder att du skulle kunna laga samma mat till din son om du bara skippar såsen själv. Jag vet inte riktigt vad ni brukar äta, men om du skulle äta makaroner och korv, så skulle jag gjort en pastasallad med kyckling i till mig. Det är ju inte jobbigare att steka lite kyckling samtidigt som man ändå steker korv. Om du kan ge lite förslag på vad för slags mat ni brukar äta så är det enklare för mig att ge lite exempel.

 

Vilken fitnessfight kör du? Tänkte testa detta just för att äta bättre o nyttigare och också oftare…

Svar: Jag kör Fitnessfighten eller också Kickstart som det kallas (det är samma sak, skillnaden är att Fitnessfighten är en tävling också 🙂 ). Programmet anordnas av Worldofshape.

 

Hur ofta infaller fitnessfighten? Taggad, men ammar…

Svar: Fitnessfighten kör igång 1:a varje månad. Eftersom du ammar så antar jag att du fick barn nyligen och då kanske Mammashape-programmet skulle passa bäst för dig. Man kan köra både Fitnessfighten och Mammashape även om man ammar, då kontaktar man bara Worldofshape och så får man ett speciellt kostprogram för det 🙂 Du hittar Mammashape-programmet HÄR och det kan du köra igång när som helst 🙂 Jag rekommenderar starkt att köra nu!! I sommar kommer man ju vilja lyxa till det med extra god mat och kanske ett och annat glas på sena varma sommarkvällar 🙂

 

Hmm förstår inte varför är det konstigt med mat två gånger om dagen? Äter du inte lunch och middag? Eller missförstod jag? :)

Svar: Haha nej! Du förstod helt rätt! Jag äter aldrig mat två gånger i vanliga fall. Jag äter inte lunch och middag. Jag äter alltid lunch, men när jag kommer hem på kvällen så äter jag oftast bara en macka eller lite musli som kvällsmat. Om jag har tränat kanske jag gör en lättare omelett. Jag har nog alltid ätit så, iaf så länge jag kan minnas!

 

Hej! Hur går detta till. Får man förslag på vad man ska äta med recept och träningsprogram varje dag? Tacksam för svar
Lycka till Kram Magdalena

Svar: Ja man får ett kostchema där det står hur och ungefär när man ska äta. Till det så får man ett en kosttabell som visar hur många kalorier olika saker innehåller och sen är man fri att pussla ihop kostschemat som man vill. När man har blivit medlem så får man även tillgång till ett par matbloggar som Worldofshape har och där kan man hitta massor av inspirtation. Det går även att hitta inspiration hos Worldofshapes bloggare där även jag har bloggat. Ni hittar den sidan HÄR! Vad det gäller träningen så tränar man 9 övningar varje dag. Från och med den tredje dagen (eller var det den fjärde?) så byts en övning ut så att musklerna får nytt att jobba med 🙂

 

Står det någonstans hur man gör? Alltså hur/vad man ska träns, äta osv.?
Behöver verkligen gå ner!

Svar: Jag hoppas att jag redan har svarat på din fråga, men du kan titta mer på Worldofshapes hemsida HÄR!

 

Fin mage men vad är det du kör och testar? Länk och berätta gärna, har nog missat det.

Svar: Jag har kört Fitnessfighten och jag provade även att wrappa mig på Bröllopsmässan. Kolla in det här inlägget för mer info: 2,5 cm smalare på 45 min!

IMG_4546-0.JPG

 
Och nu till lite frågor om chiapudding… 🙂

Har också testat chiapudding och hade precis som du lite svårt med att få till konsistensen först. Själv tycker jag inte att det smakar något över huvud taget men då hade jag bara frön och mjölk i, du kanske hade i något mer?

Svar: Nä det smakar inte mycket mer än mjölk då. Men jag gillade konsistensen och den lätta mjölksmaken tillsammans med en skivad banan. Jag skulle kunna äta det som godis. Imorgon ska jag köpa lite mer banan och prova att göra med kokosmjölk!! 🙂

 

Men har inte du problem med magen? Jag får en himla fart på magen av chiapudding så tänkte att det kanske kan ge dig ont? (vet inte alls men kanske värt att tänka på..)

Svar: Ja, jag har ju lite problem med magen just nu. Men inget som jag kan koppla till när jag har ätit chiapudding. Jag har haft ont i magen från och till sen julledigheten. Ja har inte märkt att jag har fått någon fart på magen, men jag har ju typ bara ätit chiapudding 3 dagar så jag får väl prova lite mer innan jag märker nån skillnad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.