Fjärde graviditeten

Berätta om graviditeten på jobbet?

Igår började jag jobba igen efter jullovet. Det funkar bra, jag mår tack och lov inte illa på dagtid, men kvällarna är jobbiga. Det känns nästan som att jag börjar må dåligt så fort som jag kliver innanför ytterdörren. Jag antar att det är tröttheten som slår till… Nya rutinen har därför blivit att äta en gul kiwi så fort jag fått av mig skorna, det brukar häva det värsta av illamåendet som är kvar 🙂

Klockan 19.00 är jag dödstrött och orkar knappt hålla mig vaken under tiden jag läste gonattsaga för Isadora. Och då är jag ändå en kvällsmänniska i vanliga fall! Men det känns ändå som att det där med att vara supertrött och illamåendet är övergående nu. Halleluja! Vi kanske kan börja planera saker igen utan att vara oroliga för att behöva avboka 🙂

Jag har inte berättat på jobbet att jag är gravid än, jag hade egentligen velat vänta till det tidiga ultraljudet som är vecka 13. Men vi får se, det känns jobbigt och svårt att försöka hitta kläder som döljer magen också…

När berättade du att du är/var gravid på ditt jobb?

15 Comments

 • S

  Berättade för min chef vecka 10 för han ville anmäla mig till ett Young leadership program på 2 år som mitt företag erbjuder. Han hade bokat ett möte för oss att fylla i ansökan och skrivit en jättefin motivering så jag fick så dåligt samvete att jag inte skulle skicka in ansökan ens ? för kollegorna på min avdelning berättade jag efter ultraljudet i vecka 13. Övriga avdelningar får gissa sig till det tänker jag. Ska bli kul att se när de vågar fråga, är i vecka 20 nu och magen börjar verkligen synas ?

  • Emma

   Men åh vilken fin chef du verkar ha! Jag tänkte göra exakt så faktiskt 🙂 I min första graviditet lät jag också övriga avdelningar gissa och resten av min grupp också faktiskt. Min grupp var väldigt stor då och vi satt på helt skilda platser och såg bara den andra delen av gruppen på fredagar. Tillslut var min mage så stor att det var så uppenbart att folk inte vågade säga nåt för att dom inte sagt nåt tidigare ? och jag som väntat så på att nån skulle fråga. Så knäppt det kan bli!

   • S

    Han är bäst faktiskt ? vi är en liten grupp men spridda i några olika städer men kände att jag ville berätta för hela gruppen samtidigt och inte bara de som sitter på samma kontor som mig.

    Men det är inga kollegor till dig som läser din blogg/Instagram med tanke på att du berättat öppet här? Det är så mysigt att ha sin lilla hemlighet på jobbet men också mysigt när man får dela den.

    • Emma

     Jag är konsult så där jag är anställd är jag nästan helt säker på att det är några som läser eller kikar in på bloggen ibland, men där jag jobbar hos kunden tror jag inte att det är nån som läser, i så fall har dom inte sagt nåt i alla fall. Jag har blivit igenkänd på andra arbetsplatser, men där jag jobbar nu är det flest män så det kanske är därför. 🙂

  • Emma

   Det var ändå länge du lyckades hålla på det 🙂 Lite lättare i första graviditeten också när magen inte växer lika snabbt och folk kanske inte förväntar sig att man haft bebisverksta på gång 🙂

 • Johanna

  Ca v 8 med båda barnen. Jag jobbar inom hemvården och en person hade en speciell doft hemma som jag inte klarade av, så mina kollegor tog alltid det besöket.

 • Ylva

  Min fru berättade i v.8 om denna graviditet, pga är lärare och var jätteillamånede i en vecka 8 och sjukskriven. Ville hellre berätta än att ljuga om annan sjukdom.

  Jag pluggade under min graviditet, så hade ingen chef att berätta för, men berättade för klasskompisarna i v. 13 efter kub. Och så i anställningsintervju i v. 30 typ för min nya chef (fick jobbet!). Hon såg inte magen förrän efter jag berättade, och den var stooor!

 • Emma

  Jag har berättat efter KUB vilket varit första ultraljudet jag gjort båda graviditeterna. Men kunde inte låta bli att fundera, är de ingen på din arbetsplats som vet om din blogg eller Instagram? 🙂 Att du lyckas hållt de hemligt trots att de är ”offentligt”

  • Emma

   Jag tror inte det i alla fall 🙂 Jag är konsult och där jag är anställd så vet jag att det finns några som kikar in på bloggen ibland, men där jag arbetar hos kunden tror jag ingen läser, i så fall har dom inte sagt nåt. Men det är ganska mycket män där jag jobbar nu så det har kanske sin förklaring 🙂

 • Sanna

  Jag arbetade inte när min dotter föddes 2007. I stället gick jag i årskurs 9 och fick berätta för min rektor, mina läsare och klasskamraterna. Minns inte exakt vilken vecka jag var i men har ett inlägg daterat i min gamla blogg 24/4-2007. Har inget minne av om jag skrev inlägget samma dag, eller om det skrevs någon/några dagar efter. Men kan konstatera att jag var i tredje månaden när inlägget skrevs.

  Minns dock vilken konstig känsla det var när jag berättade. Min mentor sade högt inför hela klassen att jag hade något viktigt att annonsera ut. Sakta reste jag mig och drog stolen lite sakta bakåt. Gick några steg fram och ställde mig inför hela klassen framme vid tavlan. Därefter sa jag det bara rakt ut inför allihop. Någon timme senare visste hela skolan om det.

  Ryktet spreds sig snabbt och elever från alla årskurser kom fram till mig. Alla ville prata, fråga frågor och känna på magen. Människor som tidigare aldrig hade pratat med mig eller ens visste mitt namn. Så konstig känsla och något jag aldrig kommer glömma.

  Kram Sanna

 • Amanda

  Jag berättade förra veckan för min chef. Var då i vecka 15+3 (första barnet). Både jag och min chef reser en del, så jag passade på att fånga honom när vi befann oss på samma kontor (hade kanske behövt vänta 2-3 v till med att berätta annars). Känns väldigt skönt att ha det sagt. Nu kan jag ta det i min egen takt och berätta för kollegorna allt eftersom. Tänkte dock vänta någon vecka till – vill av någon anledning hålla på min hemlighet ett tag till 🙂 dock så börjar magen bli stor nu, men går att dölja med rätt kläder.

 • Andrea

  Vecka 19 med första…det var kallt ute o inne så stora scharlar och koftor funkade perfekt (chefen visste i vecka 12/13), med andra något tidigare då jag smög på ackupunktur för och ibland hade kryckor pga foglossning så var det svårare att dölja.

 • Anna

  Jag är gravid i v 7 nu och har redan berättat för mina närmaste kollegor. Vi jobbar väldigt nära varandra och de hade ändå märkt om jag försökt dölja ? Har inte berättat för någon annan på jobbet. Tänkte berätta för chefen efter tidiga ultraljudet, om jag inte måste berätta tidigare då jag mår riktigt dåligt just nu.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.