Okategoriserade

Barnens tandläkarbesök

Imorse var det dags för ett besök hos tandläkarn för båda kidsen. Det gick hur bra som helst! Lucas var först på tur 🙂 Han satte sig självsäkert i stolen och gapade. Tandläkaren kikade både på mjölktänder och vuxentänder. Vi fick veta att han håller på att få vuxentänder längst bak, bakom mjölktänderna och att hans framtänder i den övre käken också är lösa nu. Vi fick också beröm för att vi hade bytt till eltandborstar istället för vanliga tandborstar. Barnen fick det i julklapp av gamlamorfar 🙂

Isadora var lika duktig hon även om hon nog hade varit mer skeptisk ifall brorsan inte varit där och gjort samma sak precis innan henne. Hon visade glatt upp sina 20 små tänder och tandsköterskan lackade dom med bananlack. Det gillade hon INTE! Hon tyckte att bananlacket smakade som bananskal och spottade på marken hela vägen till bilen. Pluttan!

Allt var bra med barnens tänder men tandläkarn rekommenderade ändå att vi ändrade på vanorna lite. Vi har haft både fredagsmys och lördagsmys sedan nåt år tillbaka och det var inget fel med det, förutom att barnen har fått några chokladbitar både på fredag och lördag. Tandläkarn vill att vi håller choklad (och godis men det äter vi nästan aldrig) till en enda dag istället. Det får bli chips eller popcorn på fredagar istället 🙂

Hur brukar era myskvällar se ut? Vad serverar ni på t.ex. fredagar vs. lördagar?

8 Comments

 • S

  På fredagar är det oftast popcorn här hemma och lördagar är det lördagsgodis ? någon gång har de dock fått lite båda dagarna men det är ju såklart rimligt att hålla det till bara en dag som tandläkaren säger.

 • Jenny

  Vi har oxå fredags och lördags mys, med godis och snacks.
  Men nu på slutet har vi börjar göra fruktfat där barnen förr välja olika goda frukter. Lite choklad har vi på sidan av och det är minst lika uppskattat som godiset vi hade förut.
  ?
  Vad dricker era barn till? Våra har fått sockerdricka men de dricker så himla mycket inte för att de är törstiga men för att det är gott.. det ska vi försöka dra ned på

 • Nina

  Vi kör lite olika, förra veckan var det en liten skål chips var på fredagen och sen fanns det en liten påse nappar som tanken var till lördagen men de ville ha det på fredagen så då tog vi det på fredagen och inget på lördagen.
  Ibland kan de få en ruta choklad en vardag efter maten (men det är minst 86 procent, ofta 99 procent)
  Vissa helger blir det inget (och de frågar inte efter det heller)
  Här hade de i höstas en sexårsdag hos tandläkaren då alla sexåringar var där under två dagar. De hade information, tipspromenad, man fick bli målad mm. Efter det har sonen varit och plastat två av kindtänderna, de plastar alla kindtänder. Hos er också?

 • Kickii

  Vi har hederligt fredagsmys som varierar från gång till gång. Ibland ostbricka, ibland snacks med chips o popcorn, ibland godis, ibland lite småplock tex torkad frukt med nåt passande till. Godiset blir dock sällan och mest är det snacks. Barnens pappa hämtar dom tidigt på fredagar och då går dom och fikar. Sen kan de såklart hända att de blir nåt mer under helgen, man kanske är iväg hos nån, tar en glass på ikea, fikar på leklandet, tar med sig fika till skogen. Men då är det inte tal om godis såklart.

 • Madeleine

  Är inte chips nästan värre än choklad för tänderna, eftersom det klibbar fast i tänderna på ett annat sätt?
  Fredagsmys för oss innebär att vi gör något tillsammans i familjen, typ spelar spel. Ser ärligt talat ingen anledning att ge chips, godis etc 2 gånger varje vecka…

 • Sofie

  En eller två kvällar i veckan kan kvitta tycker jag.. Något man däremot ska se upp med är läsk och annat som fräter på tänderna.. Emaljen kan man aldrig ersätta.. men lite chips och choklad på fredag och lördag är självklarhet här hemma..

 • Julia

  Hos oss är det oftast nötter och popcorn. Vi ger aldrig godis. Ibland kan barnet få mörk choklad 70%. Vill helst inte vänja honom med vanlig choklad. Men om vi är bjuda hos någon och alla ska äta godis då får han äta också.

 • Elin

  Vi köper godis på lördagen, vi är inte uppe sent kvällarna bara för att det är helg utan vi äter godis på dagen. Vissa helger blir det lite gott på söndagen också men inte varje helg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.