Okategoriserade

Bebisens huvud är fixerat

BM-besöket gick bra 🙂 precis som jag trodde hade bebisens huvud åkt ner och blivit typ helt fixerat. Först sa BM: ”ja, det är nog fixerat” sen sa hon ”ja det är fixerat” så jag antar att det är så gott som fixerat. Symfus-måttet blev 33 cm den här gången. Alltså 1 cm mer än för två veckor sen. BM sa att kurvan har en tendens att plana ut sig när huvudet har sjunkit ner i bäckenet eftersom man ofta får en lite mindre ökning då och det var precis så som det blev för mig.

Jag känner ju på mig att bebben kommer nu snart. Vet inte riktigt varför, men den känslan förstärktes ju såklart när jag började känna att bebisens huvud var påväg ner i bäckenet. Men det behöver egentligen inte betyda nånting. Bebisen kan nämligen ligga så med huvudet i flera veckor till haha!!!

Jag passade också på att fråga BM vad hon trodde om storleken på bebisen. Hon sa att hon skulle bli förvånad om det gömde sig en 4 kgs bebis därinne. Hon trodde mer att det skulle bli en bebis med den vanligaste vikten (är det 3,5 kg?) eller strax under det kanske 3,2 kg… Det tror jag också! Jag tyckte det var bra för att då passar babykläderna vi har köpt 🙂 haha!!

Idag skrev vi också in våra önskemål i min journal. Det känns som vi fick med det viktigaste men jag tror ändå att jag ska skriva ett förlossningsbrev också för att komplettera med. Om inte annat sätta mig ner och tänka igenom allt en gång så jag känner mig lite mer förberedd.

2 Comments

 • Ulrika Hagström

  Wiiiieeee vad spännande!! Tänk att det bara är 15 dagar kvar för Er till beräknat…ska bli kul och se om den lille stannar inne så länge♥
  Själv har jag precis 60 dagar kvar till beräknat i dag…och nervositeten börjar komma krypande;-)

  Ha en fin dag!
  Kramar

  Svar från Emma: Ja vi får väl se 🙂 Han får gärna stanna en vecka till så jag hinner vila upp mig lite 🙂 60 dagar kommer gå snabbt! Iaf 45 av dom dagarna. Nu när det är så nära så går dagarna långsammare igen 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.