Okategoriserade

Pino-böckerna

Lucas första böcker handlar om den lilla nallen Pino! Vi har inte läst något för Lucas själva ännu, men vi har köpt böcker till iPaden som Lucas har gillat väldigt mycket. En ipad full med böcker är ju så mycket enklare att ta med än en låda med böcker. Men några traditonella böcker måste ju lille skrutten få!

Vi kände inte till Pino sedan innan, men jag har sett att böckerna om den lille nallen cirkulerar på en del bloggar så då blev jag lite nyfiken. Böckerna är någonstans emellan traditionella pekböcker och böcker med en direkt handling. På varje sida är det en ny bild med en kort text. Längden på texten beror på vilken bok det är. Böckerna handlar om det Pino gör och barnen ska kunna identifiera sig med Pino.

Jag fick hem ett litet paket med Pino-böcker, en Pino-film med 3 böcker och en gosig Pino-nalle som Lucas kan krama.

20131106-210328.jpg

Den nyaste boken, Pino på skattjakt, som nyligen lanserades, tyckte jag bäst om! Den hade alldeles lagom med text så man behövde inte bläddra hela tiden. Den hade fina bilder med vackra färger, pedagogisk och var lagom spännande för en liten kille! Lucas tyckte nog också om färgerna för varje gång jag bläddrade kände han på den nya sidan. Kliade lite på varje sida så att det lät. Det var roligt att läsa för honom. Han låg alldeles stilla på rygg på min mage och så höll jag boken ovanför oss. Det syntes att han tyckte om det eftersom han blev så stilla och koncentrerade sig. Jag har läst att barn har glädje av att mamma och pappa läser från 4 månader, det har vi inte gjort, men det känns bra att vi började med det nu.

Pinos jul, tyckte vi passade alldeles utmärkt nu när det snart är jul. Mysig att läsa för Lucas nu när dagarna blir allt mer gråa och trista. Den hade nästan lika mycket text som Pino på skattjakt.

Pinos dagbok var som en pekbok med bara en mening på varje sida, t.ex. ”Pino badar”, så med den blev det mycket mera bläddrande. Jag kan tänka mig att den blir roligare när Lucas börjar peka eller härma det man säger. Den ger väl egentligen mer för honom nu när han ska börja prata och så. Det är ju enklare för honom att uppfatta två ord och härma än en hel mening. Så från en pedagogisk synvinkel kanske just den här boken är bäst för Lucas.

Ni hittar alla böcker med Pino HÄR!

Vi har även tittat på filmen med Pino och hans vänner som innehåller 10 böcker. Den känns mycket bättre för barnens ögon än vanligt TV-tittande, även om man ska vara sparsam med allt TV-tittande för barn under 2 år. Såg att man kunde köpa båda Pino-filmerna med totalt 20 böcker för endast 99 kronor just nu! Himla bra! Filmerna hittar ni HÄR!

Den gosiga Pino-nallen var mjuk och hade små kläder på sig som man kunde ta av och på. Jag tyckte det var perfekt att Lucas fick en Pino-nalle också. Då blir ju Pino en riktig kompis och inte bara en filur i en bok!

Kanske är detta en bra julklapp till småttingarna där hemma?

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.