Okategoriserade

Bebis sover i föräldrars säng

I natt har Lucas ätit typ hela natten… Eller ja, jag har somnat under amningen och sedan vaknat av att han har gnytt och letat efter bröstet. Jag tycker det är rätt mysigt att amma och för mig är det ett riktigt sömnpiller 🙂 så Lucas har fått ligga i vår säng hela natten.

Jag var ganska nojjig över det här med att han ska ligga i vår säng. Jag har varit orolig att vi ska rulla på honom eller täcka honom med täcket eller nåt sånt. På BB sov han hos mig och då var jag jättenervös först. Men sen när bedövningen släppte (jag fick sy på operation så jag var totalbedövad därnere) så uppräckte jag att jag inte ens kunde vände mig i sängen på egen hand för att jag hade så ont. Hur sjutton skulle jag då kunna rulla på Lucas?! Så han fick sova hos mig 😀

Nu njuter jag i fulla drag av att sova tätt intill honom och vill inte att han ska sova i sin egen säng. Måste jag låta honom göra det?

Några nätter till kommer han få ligga hos mig i vilket fall som helst.. Iaf tills jag kan sätta mig upp i sängen och lite smidigare lyfta upp honom när det är dags för mat. Nu måste jag väcka min kille för annars tar det jättelång tid plus att det gör jätteont :/

9 Comments

 • Kicki

  Det finns ingen anledning att ett spädbarn ska sova ensamt!! Vår dotter på snart 6 veckor sover i vår säng i sitt babynest mellan mig och min man. Babynestet ligger ända upp där vi har våra kuddar. Ett så litet barn behöver massor av närhet för att må bra o känna sig trygg, ja skulle inte lägga vår bebis ensam i en annan säng på natten!

 • Tessan

  Tycker du ska ha honom i sängen om det känns bäst för dig! Det ska alltid kännas bra i ditt mammahjärta, så lyssna på det 🙂 Ett babynest är ju en jättebra uppfinning, men fungerade inte för oss då vår kille vaknade nästan varje gång jag skulle flytta över honom dit efter amning, så han sover brevid mig jämt nu. Det trivs han ypperligt med & jag också! Han har en egen filt & jag fixar så mitt täcke inte kan komma över honom & jag ligger faktiskt helt stilla när jag sover, vaknar ibland av att vissa kroppsdelar somnat på mig för att jag legat så stilla, haha. Tror det är något inbyggt, att man liksom känner av att man ska ligga stilla.

  Tänk dig att ha ”levt” i 9 månader inuti din kropp & den kommer ut till denna stora, kalla värld, heelt normalt då att små barn vill vara när, nära hela tiden. Jag kommer låta min pojk sova hos oss tills han ”vill” sova själv, vill inte ha något ledset barn här inte 😉

 • Angelica

  Klart att han kan ligga hos er! Det är ju hans största trygghet att gå vara nära plus att det är ruskigt mysigt och bekvämt med liggamning om nätterna 🙂 kör på det du/ni trivs bäst med och stressa inte att få honom till sin egen säng 🙂

 • pilla

  Vad leds jag blir när jag läser att det inte finns anledning ellet att en bebis inte ska sova själv. Alla gör ju som de vill. Vill man ha bebis i sängen och känner sig trygg med det så är väl det bra. Vill man inte så är väl der också bra. Med mina barn har jag känt mig jätteotrygg att ha dem i sängen trots babynest. Mina barn har inte mått dåligt av att sova i egen säng. De är jättetrygga och kärleksfulla.

 • Anna

  Måste bara slänga in en kommentar..
  Vi köpte en spjälsäng till första sonen -2006.
  Den blev endast använd några timmar EN dag. Kändes så fel..
  (Sen stod den bara och dammade).. Så den sålde vi.
  Nu har vi fyra söner (yngsta 3 v.) Och alla har de sovit med oss 🙂
  Äldsta sonen fick egen säng (bredvid vår säng) när han var 2,5 år (när vårt andra barn kom.) Inget krångel alls. Så det om att barn ”måste” sova i egen säng /eget rum från start ”för att vänja sig” är inget jag tror på.. Lycka till! Och njuuuut!! 🙂

 • Anna

  Måste bara slänga in en kommentar..
  Vi köpte en spjälsäng till första sonen -2006.
  Den blev endast använd några timmar EN dag. Kändes så fel..
  (Sen stod den bara och dammade).. Så den sålde vi.
  Nu har vi fyra söner (yngsta 3 v.) Och alla har de sovit med oss 🙂
  Äldsta sonen fick egen säng (bredvid vår säng) när han var 2,5 år (när vårt andra barn kom.) Inget krångel alls. Så det om att barn ”måste” sova i egen säng /eget rum från start ”för att vänja sig” är inget jag tror på.. Lycka till! Och njuuuut!! 🙂

 • Jasmine

  Jag tycker att det är helt upp till var och en, om man vill ha barnet i sängen eller inte. Min son sov bredvid oss den första veckan, sedan sov han bredvid vår säng i sin egen. Tycker inte att barn som sover i egen säng får mindre kärlek eller trygghet! Ingen har rätt att döma om en annan människas barn får mindre kärlek för att han/hon sover i egen säng!

 • Linnea

  Jag tycker absolut inte att du ska ha brattom med att flytta over honom till egen sang om inte du sjalv vill forstas. Flera av mina kompisar som har barn har vantat i flera manader med att flytta over dem i egen sang, for att de har varit sa smidigt for dem att bara parera med tutten nar barnet varit hungrig, utan att behova vakna helt. 🙂 Sa kommer nog jag att gora ocksa nar var bebbe kommer (i maj), om de kanns bra sa. Men nar hon borjar rulla sa kommer jag nog vara for nervos for att vaga ha henne i sangen 😛

 • Emma

  Tack för era kommentarer! Nu känns det som jag kan göra som jag vill. Jag behöver alltså inte ha dåligt samvete för att jag vill ha honom i sängen för så kände jag först.

  Nu när jag kan röra mig lite bättre så har jag insett att jag sover bättre när jag kan vända mig fritt i sängen utan att behöva sova på en viss sida. Så nu flyttar jag över honom till hans säng om jag är vaken när han har ätit färdigt. Annars får han ligga kvar. Vår säng är kopplad till hans säng så jag kan flytta över honom utan att ställa mig upp så det är ganska smidigt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.