Bästa tipsen för att få bukt med acne

– Innehåller annonslänk –

Jag precis en fråga på mitt inlägg igår där jag visade upp hur min hy blev efter att jag började använda Mary Kay. Jag tänkte att den här frågan förmodligen skulle vara till nytta för fler så därför svarar jag i ett inlägg, här kommer frågan:

Fråga: Min ena dotter har massa med finnar, nästintill hela ansiktet. Vad använder du nu om du använder nåt? Kram

Svar: Stackarn! Jag har haft acne ända sedan jag var 12 år. Det är skitjobbigt, särskilt när man är ung och går i skolan. Min mamma gjorde allt för att hjälpa mig. Hon lyckades till och med få remiss till riktigt hudläkare och jag fick en massa mediciner utskrivet, men inget gjorde någon större skillnad. Jag har testat massor av olika produkter och märken, men det enda som verkligen funkar för mig är hudvårdsprodukter från Exuviance tillsammans och p-pillerna Yasmine, då blir jag faktiskt helt acnefri i ansiktet.

Om du vill testa Exuviance till din dotter så kan jag rekommendera deras startkit för acne. Det kostar 315 kr och då ingår även en liten tub för lokalbehandling av finnar. Tuben som följer med i startkitet är fullsize och kostar i normala fall 189 kr så det är verkligen ett bra pris. Om du handlar från dit jag har länkat så får du dessutom 15% rabatt om du anmäler dig till nyhetsbrevet. 🙂 Om ni testar startkitet och det funkar bra för men ni inte vill köpa alla fullsize-produkterna i serien på en gång så behöver ni inte det. Hör gärna av er så hjälper jag till, jag har inte alla produkter i serien och det behövs inte heller.

Nu har jag ingen acne längre men förut använde jag ren aloevera-gel som ansiktsmask med jämna mellanrum i komplement till exuviance och p-pillerna. Jag upplevde att lugnade ner acneutbrotten snabbare. Ett sista tips är också att tänka på vilket smink som man använder för att täcka finnarna. Jag har haft några riktigt dåliga produkter innan jag hittade den som jag använder nu. Jag använder det här mineralpudret True Match, den finns i flera olika hudtoner.

Här är en bild när jag hade väldigt mycket problem med acne och röda acne-ärr. Jag mådde skitdåligt under denna period och gick aldrig ut utan smink, men kolla skillnaden när jag hade sminkat mig! Det enda jag använder på huden är mineralpudret True Match. Pudret är såpass bra att jag inte behöver någon täckpenna eller concealer och då kan min hud andas bättre vilket ger mindre acneproblem.

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Jennifer

  Som tonåring tror jag tyvärr det blir en dyr historia att försöka få bukt med acne med olika produkter. Det är så mycket hormoner i omlopp som påverkar kroppen. Jag och min syster provade nog allt när vi var tonåringar men inget hjälpte. För mig blev det min acne MYCKET bättre efter att jag fått mitt första barn som 22-åring. Att inte använda några produkter eller smink alls gör det också betydligt lugnare. Det är jobbigt psykiskt till en början att visa sig utan smink och inte hålla på att tvätta ansiktet med olika grejer hela tiden. Men jäklar var tid och pengar (och massor av annat) man sparar på att försöka lära sig älska sig själv om man är istället ❤️ Det är inte lätt och inget man kan kräva av en 12-åring i dagens samhälle att ens försöka med.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, det har du nog tyvärr rätt i. När jag var 12 år så hade jag min acne i pannan, men när jag började närma mig dom övre tonåren så flyttade sig acnen till kinder, rygg och bröst och där har den varit sen dess. Jag är glad att jag hittade båda p-pillerna och Exuviance för det är faktiskt det enda som gjorde skillnad för mig. Ja tänk om man kunde skita i om man har acne eller ej, men som du säger kan man inte begära det av en 12-åring, särskilt inte när jag som 30-åring mår skit över min acne ibland. Jag håller med om att man inte ska byta runt för mycket och inte slänga ut en förmögenhet på produkter som man inte vet om dom funkar för hormonell acne kan inte alltid behandlas utifrån. Det här startkitet som jag tipsade om är i alla fall snällt mot plånboken och absolut värt att testa!

   Svara
 2. Caroline

  Håller med om yasmine och exuviance, och mineralsmink. Produkterna hjälpte mitt ansikte en del men jag hade också på hals, , bröst, överarmar, rygg, nacke… där behövdes p-piller. Jag märker direkt om jag använder ”sämre” smink som täpper igen, även nu 10 år senare.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här