Fjärde graviditeten

Barnmorskebesök vecka 36

Jag var så nervös inför barnmorskebesöket idag. Jag var bombis på att bebis låg tokigt när jag vaknade imorse och tyckte jag fick det bekräftat när jag kände hickan i vänster ljumske. Under förmiddagen buffade jag lite på bebis för att den skulle glida rätt och under tiden jag sminkade mig så ilade det som sjutton nere i fiffi. Jag hoppas innerligt att det var bebis huvud som var på väg neråt men kände mig fortfarande osäker.

Jag fick träffa en annan barnmorska idag eftersom min vanliga barnmorska är på semester. Hon undrade om jag hade några funderingar eller så, men det enda jag har grubblat på är ju om bebis ligger rätt eller inte. Jag göra dom vanliga kontrollerna, mäta blodtrycket och blodsockret innan det var dags att kolla hur bebisen låg. Blodtrycket var lågt och fint som vanligt, däremot hade järnvärdet gått ner lite. Det var fortfarande godkänt, men BM ville att jag skulle äta dom varannan dag istället för var tredje som jag gjort nu. Jag har faktiskt känt mig lite mer trött det sista så nu hoppas jag att det ger mig lite mer energi igen 🙂

Nu var det äntligen dags att känna på bebisen i magen. Barnmorskan konstaterade ganska snabbt att huvudet var långt ner i bäckengången och att det var FIXERAT! Asså wow! Antingen hade jag helt fel angående bebisens huvud eller så fixerade den sig nu på morgonen 🙂 Det känns fantastiskt! Däremot mätte barnmorskan livmodern till 31 cm, igen. Alltså precis samma som min vanliga BM mätte för 3 veckor sedan. BM bokade därför in en extra mätning nästa vecka och om magen fortfarande inte växt då så kommer jag få ett tillväxtultraljud. Jag frågade barnmorskan om en anledning till ett mindre mått kan vara att olika BM mäter olika och det bekräftade hon. När jag kom hem fick jag även ett meddelande av min underbara barnmorska som är på semester, att SF-måttet ofta planar ut framåt slutet pga att bebisen sjunker när den fixerar huvudet så nu är jag inte det minsta orolig. Dessutom känner jag ju hur bebisen växer och tar upp allt mer plats därinne 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.