Barnmorskebesök i vecka 40

Jag kan verkligen inte fatta att vi är i vecka 40 nu?! Jag är hela tiden på vippen till att säga något på 30 innan jag kommer på att vi faktiskt är inne på sista graviditetsveckan nu! Hur fantastiskt är inte det! Det känns ju som man väntat i en evighet men på samma gång känns det som att graviditeten har gått på nolltid.

Idag var jag i alla fall på besök hos barnmorskan igen. Livmodermåttet var nu uppe på 36 cm och allt såg fint ut med bebisen. Den låg kvar i sin vanliga position och blev alldeles vild när barnmorskan kände på huvudet. Pulsen var uppe i 180 och eftersom den inte ville lugna sig direkt så fick jag sitta i väntrummet en stund innan hon kollade igen. Då var bebis lugnare och pulsen gick tillslut ner till 150. Knäppis bebis 🙂

Nästa fredag blir det ett nytt besök hos barnmorskan om bebis inte tittar ut innan det. Då blir det hinnsvepning och vi kommer kika på igångsättning ifall det ändå inte drar igång. Men jag tror bebis kommer innan det, jag tippar på den 12:e augusti 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

    • Emma

      Hehe! Spännande! Det där med sf-mått verkar inte betyda så mycket mer än att det är viktigt att magen följer sin egen kurva. I slutändan kan det ändå komma ut en stor eller liten bebis oavsett magmått som jag förstår det ? lycka till du också ❤️

      Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här