Barnmorskebesök i vecka 33

Igår var det dags för besök hos barnmorskan igen. Den här gången fick jag ta med William eftersom jag har haft svårt att få barnvakt, men det gick bra trots att han är över 1 år eftersom han inte går på förskolan än (mindre smittorisk). William var lite blyg men samtidigt nyfiken, så det gick jättebra 🙂 När barnmorskan skulle lyssna på bebisen och mäta livmodermåttet fick han ligga på britsen jämte mig och då la han sitt lilla huvud på min axel och började klappa mig på halsen och på bröstet som han gör när vi ska sova. Det var såååå mysigt och återigen känner jag att jag ALDRIG vill lämna bort honom till förskolan! Haha! Jag vet att det kommer förändras när han blir större, men just nu så har både han och jag det bäst när vi får vara tillsammans 🙂

Denna gången landade sf-måttet på 33 cm så jag följer min kurva, som ligger lite ovanför normalkurvan, helt perfekt. Det betyder också att jag har en aning större sf-mått i denna graviditeten än med William, men det märks ju inte alls när man jämför bilder och så. Men jag antar att det inte är något konstigt eftersom livmodern nyligen blivit uttöjd så går det snabbare denna gången. Det betyder alltså inte per automatik att det är en större bebis 🙂

Hjärtljuden bankade på fint även denna gången och precis som jag trodde så kunde barnmorskan bekräfta att bebis lagt sig till rätta med huvudet neråt. Huvudet är fortfarande ruckbart men det är inte troligt att den vänder sig 🙂 Hon kände också att rumpan ligger vid mitt vänstra revben så det förklarar varför jag inte har så ont i det högra revbenet längre. Jag är SÅ tacksam för det för den smärtan har varit det jobbigaste den senaste tiden.

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Gittan

  Min andra bebis hade det minsta sf-måttet men han var störst av mina fyra barn, 4075 gram 52 cm. (Född bf +15) Min fjärde hade jag samma sf-mått som i min första ungefär och hon var minst 3465 gram, 50 cm. (Född bf +8) Så precis som du skriver betyder det inte att bebisen är stor. Däremot kan väll bm känna, min bm sa att min yngsta verkade ha mycket plats i magen så att bebisen nog inte skulle vara för stor. Min kompis fick tvärtom, det är mycket bebis i magen, hennes flicka vägde 4200 8 dagar innan bf.

  Skulle va kul att veta vad dina barn vägde och hur långa de var när de föddes. Även om det skiljt mycket i deras tillväxt under första året 😊

  Svara
  • Emma

   Vad skönt att höra ändå att det inte hänger ihop 😊 bm har inte sagt något om stor eller liten bebis, jag får fråga nästa gång 🙂

   Ja, men det ska jag skriva om! Kul att du frågar 🙂

   Svara
 2. M

  Jag hade störst sf-mått med tredje barnet men han var minst av dem. Dock inte liten men alla barnen har varit extemt stora. Hade minst mått första barnet och han var störst 😂. Jag har också haft jättemycket fostervatten med alla barnen så enorm mage 😂

  Svara
  • Emma

   Skönt att höra att det inte har betydelse för hur stor bebisen är 😊 Jag tror inte denna bebisen är större än W. Jag känner mig mindre än med honom 😊

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här