Femte graviditeten

Minskade rörelser i magen efter covid-19

När vi var i Branäs, precis innan jag fick covid-19 så kände jag hur det fladdrade till i magen flera gånger om dagen varje dag. Men sedan jag fick corona så känns det som att rörelserna har minskat kraftigt! Jag är inte ens säker på att det lilla jag känner är sparkar och det är absolut inte varje dag jag känner något alls. Det gör mig lite orolig. Jag är i vecka 17 nu så jag tycker ändå att rörelserna jag kände i vecka 14 borde blivit tydligare med tanke på att jag alltid känt av mina barn tidigt (förutom William för då låg moderkakan i framvägg). Det känns faktiskt jobbigt och även fast jag försöker att inte oroa mig, för jag kan ändå inte göra nåt åt saken, så blir jag lite mer orolig för varje dag som går. Vi har ultraljud igen om 3 veckor, men det enda jag känner inför det är ångest…. Jag vill att sparkarna ska komma igång innan ultraljudet för då kommer jag inte vara orolig när vi går dit. I vanliga fall vill man ju ofta komma på ultraljud för att se att bebisen lever, men just nu känner jag att jag vill veta att bebis lever INNAN vi går till dit… Jag funderar på om jag skulle ringa min barnmorska och berätta att jag känner mig orolig och fråga om jag får komma och lyssna på hjärtat, men tänk om hon inte hittar några hjärtljud – det känns lika hemskt! Jag vet inte om jag vågar. Usch vad jobbigt! Jag hoppas verkligen sparkarna kommer igång så jag slipper oroa mig!

12 Comments

 • Elisabet

  Hej Emma! Förstår att du är orolig. En del känner inga fosterrörelser förrens i v. 20-25 regelbundet, så jag tänker att det nödvändigtvis inte behöver betyda att något är fel att du känner något nu. Men ring till din barnmorska om du är orolig för barnet, de kan säkert hjälpa dig!

 • Amanda

  Jag är gravid i veckan 20 med femte barnet och har alltid känt sparkar tidigt med varje barn. På julafton nu denna graviditeten i vecka 13 kände jag supermycket rörelser, sedan runt veckorna där du är så va allt bort. Jag blev väldigt orolig och tänkte i samma banor som du, jag har även moderkakan i bakvägg vilket gjorde mig ännu oroligare. Men sedan i vecka 17+ 18+ någonting så kom sparkarna tillbaka och blev tydligare för varje dag. Håller tummarna för dig och bebis 🙏🌸

  • Emma

   Åh! Hoppas det är samma för mig! Jag känner just nu att det nästan känns bättre att inte veta än att riskera att få ett dåligt besked. Så konstig känsla. Men om jag bara håller ut lite till så kanske sparkarna kommer. Hoppas!

 • Emelie

  När jag var i vecka 16-17 försvann alla mina gravidsymptom, jag blev superorolig men enligt min barnmorska var det normalt. Det finns nåt som kallas spökveckor som infaller ungefär då och man känner sig knappt gravid. Förhoppningsvis är det nåt sånt men ring din barnmorska och prata med henne!

 • Alexandra

  Jag ät i v 13 precis pch hade xpvid ungefär samtidigt..mina ”fladder” har också försvunnit och det är också 4:e barnet…har redan kikat med tidigt ul i v 8+5 var jag då och jag gick privat.. nu ska jag gå på KUB på måndag och är också skraj typ ,(bor i sthlm och tackar man nej till KUB spm jag gjorde med första barnet så blir det bara rul)…om jag inte minns fel hade väl ni en hemmadoppler..kanske värt att kika med den? Eller be din BM kolla med UL eller säg som det är att du har mkt ångest oro etc så beviljar man oftast ett UL(är själv läkare så jag vet att det tidigare inte varit några problem när man skickat remiss tidigare iallafall)..psykisk oro tas på största allvar där jag är verksam iaf och jag själv har fått ul på begäran då jag tidigare haft 2 MA och sedan drabbats av GAD pga olika händelser..försök ”buffa till” den lill* det kanske bara är en liten bekväm ”latis”😍 som ett av mina barn var och skrämde slag på mig konstant så jag halsade iskallt dagligen och buffade på..jag tror och hoppas att allt ser bra ut men ring BM så att den känslan av oro inte går ut över allt annat i vardagen..hatar också den känslan och med mina 2 senaste gar de satt igång mig 2 veckor tidigare eftersom jag varit orolig och barnen har även varit åt det större hållit ca 4 kg v 38 men efter studien om v 41 så har jag inte vågat chansa..uppdatera och gärna och det blir bra det här ska du se❤

  • Emma

   Tack snälla!!! Ja dom brukar ta oro på allvar här också och nu är det bara två veckor kvar till RUL så hör jag av mig nu så kanske dom till och med bokar om det åt mig. Tack för den fina kommentaren och peppen ♥️🙏🏻

 • Louise

  När jag var gravid med tredje bebisen så började jag blöda några timmar efter KUB och fick åka in akut till gyn. Träffade en (manlig) läkare som undersökte och gjorde u-ljud, blödningen hade slutat och bebisen mådde bra. Fick åka hem med orden ”nu är det större risk du får missfall”. Oro är inte rätt ord för att beskriva hur jag mådde när jag sen hade småblödningar över hela jul- och nyårshelgen men fick komma in och lyssna på hjärtat så ofta jag ville tills jag började känna rörelser på riktigt vilket inte var förrän v 23-24.
  Nu ligger världens finaste lilla flicka och sover gott i sin säng. Tycker du ska ta kontakt med din BM och få komma in.

  • Emma

   Men Stackarn! Fy så jobbigt 😥 Så onödigt sagt också för du kan ju inte göra nåt mer än att oroa dig. När jag var gravid med tvillingar så hade det ena embryot gått bort i vecka 7 när jag kom in för blindtarmsinflammation. Jag blev inbokad för en kontroll i vecka 9 för att ”se om kroppen tagit om hand om embryot som dött” men i efterhand så tror jag att läkaren kände på sig att det andra också skulle gå bort och bokade in för säkerhets skull. Jag blev dock inte ett dugg orolig eftersom läkaren sa att det är vanligt vid tvillinggraviditeter att embryo tillbakabildas medan det andra överlever, men två veckor senare så var ju även det andra dött. Det kom som en chock för mig men jag är ändå glad att läkaren inte sa något som oroade mig under dom två veckorna.

 • Kristine

  Har för mig att just v 16-17 brukar kallas för spökveckorna just för att alla graviditetssymptom och fosterrörelser brukar minska/försvinna. Kommer ihåg att jag upplevde detsamma och var så glad att jag hört det uttrycket innan så att jag inte behövde oroa mig så mkt.

  • Emma

   Tack! Det är många som skrivit det till mig nu och jag har aldrig upplevt det så tydligt förut men det kändes skönt att höra att det är där jag är nu. Jag känner mig som du säger, väldigt ogravid och det är ju lite läskigt 🙈

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.