Ny kurs i gravidvattengympa med Magplasket

– Samarbete med Magplasket Hisingen

Igår började den sista gravidvattengympakursen innan sommarn med Magplasket Hisingen 🙂 I kursen är vi 10 härliga blivande mammor och det var lite extra kul för det var några kända ansikten sedan innan 🙂 Två av mammorna har jag träffat förut på gravidbrunch och en mamma gick på samma gravidvattengympa 2020. Det visade sig att det skiljer bara en dag på våra killar och vi hade ganska lika förlossningar eftersom vi gick över lika mycket, var nästan lika öppna och blev igångsatta! Såååå roligt! Älskar att prata förlossning med andra mammor!! Det är ju trots allt det häftigaste man får uppleva i livet tycker jag 🙂

I den här gruppen tror jag att jag var den som hade bf först, men jag kommer inte ihåg säkert. Det var i alla fall många som hade bf i augusti eller september och jag har ju i juli 🙂 Kursen är 6 veckor så den kommer hålla på fram till och med 6:e juli, dvs nästan exakt två veckor innan jag är beräknad. Jag tycker det är helt perfekt och hoppas järnet på att förlossningen drar igång tack vare lite rörelse och avslappning på gravidvattengympan 🙂 Den här gången är jag nämligen inte så sugen på att gå över tiden, främst för att jag så gärna vill ha en spontan förlossning och helst inte vill ”förlora” hela sommarn med att sitta inne och klaga över värmen. När William väl var född så blev det ju höst på en gång, jag hann aldrig njuta av sommarn.

Hur som helst, gravidvattengympan igår var magisk! Jag njöt så mycket av att kunna träna och ta ut mig ordentligt trots att jag har ganska ont i kroppen när jag rör mig, särskilt efter igår när jag klippt gräset, städat som en tok och vikt och lagt in all tvätt i garderoberna. Vattengympan är skonsam och passet just nu har mycket fokus på överkropp och det tror jag gör stor skillnad för åtminstone min rygg 🙂

Här kommer en bild från när vi var på parplasket förra veckan när karlarna fick prova på vår vattengympa 🙂 Alltså det här är såååå kul så om ni får tillfälle så MÅSTE ni göra detta med era män! Vi höll på att skratta ihjäl oss! Haha!

På avslappningen och babymeditationen ansträngde jag mig för att släppa alla tankar och bara tänka på bebisen. Jag märker att jag har svårt att föreställa mig bebisen, det känns abstrakt på nåt vis eftersom jag inte vet könet. Men ändå vill jag inte veta för jag älskar överraskningen. Jag försökte ändå tänka på bebisen och föreställa mig den lilla personen som sparkar på mig där inifrån. Vem är h*n? Vilken personlighet har h*n? Victor tycker att bebisen är livligare och det kanske stämmer. Bebisen sparkar mer på avslappningen än vad William gjorde så det kanske stämmer 🙂

img_5371
img_5373

På parplasket förra veckan fick vi pyssla om våra män lite också med ansikts- och hårbottenmassage och dom fick bära runt på oss i övningen som heter ”Bära bebis” 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här