Branäs

Äventyr med offpist och nya backar i Branäs!

Igår snöade det så att alla träden och husen blev alldeles ludna av vacker bomullsnö. Vi var såklart ute i backen och åkte 🙂 Har man bra kläder så gör det inget att det snöar och det blir ganska härlig åkning när backarna är alldeles mjuka av den nya snön 🙂

Förmiddagen började med att William hade skidlekis och för att han skulle vara på lite bättre humör och stå ut med hela lektionen så åkte vi ingenting innan denna gången. Det var nog den bästa ”metoden” hittills, men tyvärr var William ändå på sjukt dåligt humör den första halvtimmen. Vi följde efter skidlekis på avstånd trots att William inte ville vara med på en enda aktivitet, men tillslut så lyckades jag övertyga honom på nåt vänster och han var med till slutet och fick sin lilla medaljpin 🙂 Imorgon börjar en ny omgång med skidlekis för William, men denna gången så är det en timme tidigare och det tror jag bli bättre 🙂 Hoppas i alla fall!

När det var dags för Lucas, Isadoras och Veronicas skidlektioner åkte jag och hämtade Veronicas son Maxi som hade sin skidskola uppe på toppen. Vi lyxade till det med en liten fika i toppstugan för att värma upp oss lite och sen tog Maxi ut mig på ett äventyr som jag sent ska glömma. Haha!

Vi åkte dels en backe med ”gupp”, tror det kallas Funpark och sen tog han med mig in offpist genom skogen! Det var sååå himla fint med all snö på träden och häftigt att bara fara igenom all snö. Och när man ramla omkull så var det alldeles mjukt! Jag är svinglad för att Maxi ”övertalade” mig att vi skulle åka dom här backarna för jag hade inte vågat om mina barn hade frågat, men jag vågade liksom inte säga nej till Maxi. Haha! Det har gjort att jag faktiskt känner mig mycket modigare och kanske till och med ska våga mig på en lång röd backe med Lucas imorgon 🙂

Vid sittliften upp till berget mötte vi Lucas och hans snowboardlärare och tog sällskap upp till toppen 🙂

Efter skidskolan tog vi en paus och gick till Mountain Lodge och myste tillsammans med Victor och barnen. (Victor skadade sig precis innan resan hit och har fortfarande inte kunnat åka nåt – stackarn!)

img_8078
img_8069
img_8068

Vi satt på Mountain Lodge en bra stund medan Lucas och Maxi åkte lite själva och sen gav vi oss ut igen för ett sista åk innan skidliftarna stängde. Jag har nog aldrig varit så svettig, vi spurtade verkligen hela vägen bort till liften som går till toppen för att hinna Nintendoland en sista gång i mörkret innan Veronica och Maxi skulle åka hem. Det var så himla mysigt!

Nintendoland på kvällen – ni förstår säkert varför denna är en favorit!

Till middag värmde vi upp köttbullar i tomatsås som vi lagade innan resan och så myste vi inne i lägenheten och försökte lista ut mordmysteriet, men det gick banne mig inte. Vi får testa igen när vi inte är så trötta 🙂 Man blir ju helt slut av att vara ute i backen en hel dag 🙂 Slut på ett bra sätt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.