Branäs

Jag är inte nybörjare längre!

Igår var det TYYYYYYYVÄRRR, dags för Veronica och Maximilian att åka hem! Men vädret var ju HELT UNDERBART, så vi var ju bara tvungna att åka några sista åk tillsammans först!

Vi stod på skidorna redan innan tio och gav oss upp till toppen för att åka Nintendoland, offpist genom skogen och Långsvängen! Långsvängen är den finaste backen om man vill ha en fantastisk utsikt men inte för tuff backe 🙂 När vi redan var på väg så bestämde vi oss för att åka hela vägen ner till byn och ta gondolen upp igen, det känns som en bra grej att ha på sin ”Bucketlist” första gången man är i Branäs, även om man är nybörjare 🙂

Sagt och gjort, vi bestämde oss för att ta vägen ner till byn, men när vi kom fram till vad jag och Lucas brukar kalla ”stupet”, en röd backe som ser väldigt brant ut uppifrån, så ville inte Veronica (fullt förståeligt!), men som tur var hittade vi en alternativ väg som jag inte tänkt på förut. Barnen hade redan åkt ner och stod längst ner i backen och väntade på oss så jag fick ta mig ner från ”stupet” själv och säga till barnen att dom får åka vidare till gondolen och möta oss där.

På vägen ner för backen ringde Branäs och frågade om det gick bra att flytta Isadoras skidskola till 9.15, men det blir på tok för tidigt för oss, så jag frågade om vad som krävs för att flytta henne till nivå 3 istället eftersom redan gått nivå 2 i flera år. Det enda som krävdes var att hon skulle kunna svänga, bromsa och vara på väg att ta sig ner för röda backar, vilket var precis det hon hade gjort (hon tog ju sig ner för stupet!) utan mig 🙂 Så japp, det var definitivt dags att flytta upp henne! Sagt och gjort, Isadora fick byta till nivå 3! Sååå roligt!

Det är så kul att se alla framsteg vi alla gjort detta året! Lucas har lärt sig åka snowboard, Isadora har gått upp till nivå 3, William har också lärt sig att åka lite och jag som stått och stampat på samma fläck i flera år kände för första gången att jag är för erfaren för att kalla mig för nybörjare! Jag vågar åka det mesta nu, kanske inte svarta backar, men röda backar som jag alltid varit lite rädd för är inte längre läskiga och igår (efter att ha testat lite varje dag) så lärde jag mig plötsligt att skatea! Ni vet, när man tar sig fram på skidor som med skridskor på en plan yta! Jag blev själv förvånad och megastolt! Kände mig som ett riktigt proffs!

En annan grej jag gjorde som jag ALDRIG NÅNSIN trodde jag skulle våga, var att ta med William till Nintendoland! Jag har ju ingen sele till honom, men det gick bra ändå. Vi höll varandra i handen och även fast han ramlade några gånger så tror jag att det var roligt för honom.

Det jobbigaste av allt var när vi skulle upp med knappliften till toppen av berget, William har ju inte fattat att han måste stå på benen i knappliften så han hängde sig med hela sin kroppstyngd över liften. Vi åkte tillsammans så jag fick stå och försöka hålla upp honom som en tung säck potatis hela vägen upp till berget, den där knappen bara sjönk längre och längre ner och jag fick verkligen knipa med knäna för att hålla den kvar. När vi kom upp hade jag mjölksyra i både armar och ben. Haha! Efter Nintendoland åkte vi sittlift för första gången, det tyckte han om och sen fikade jag och barnen i toppstugan. Så så så mysigt!

img_8166
img_8181
img_8159

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.