Okategoriserade

Snälla stanna tiden!

Ännu en toppendag här i Branäs har passerat! Vi har det verkligen helt underbart här, varför måste tiden gå så snabbt? Imorgon åker Veronica och Maxi hem och vi blir själva kvar tills på söndag. Jag är glad att vi har några dagar till, men det kommer kännas tomt när dom åker.

Vi hade strålande väder även igår, så vi passade att äta korv i solen på Soltorget här uppe på berget där vi bor. Det var 22 minusgrader så det var lite kallt, men det gjorde nästan korven ännu godare. Riktigt riktigt gott var det!

img_4971
img_7979
img_7975
img_4969

William och jag åkte lite skidor på förmiddagen och det gick hur bra som helst! Jag är sååå stolt över honom 🙂 Jag hade stora förhoppningarna om att skidlekiset igår, men det gick inte alls. Vi hade varit ute lite för länge och suttit still när vi åt korven så William frös och ville inte vara med idag heller. Idag provar vi igen men William får stanna inne tills det är dags, vi hoppas det funkar bättre 🙂

Igår myste jag, Veronica och Lucas uppe i toppstugan en stund och delade på en Lumumba, en Rumumba och öl innan vi åkte vidare. Lucas fick en varm choklad med extra allt! Såå lyxigt!

img_7983
img_8001
img_7993
img_7988

När Veronica, Lucas och Isadora hade skid- och snowboardskola så hängde jag efter Veronicas grupp på avstånd. Det var lite kul att se vad dom gjorde och vilka backar dom åkte i för det var faktiskt två backar som jag aldrig åkt i 🙂 Så roligt! Plus att Veronica delade med sig av några övningar till mig som jag kunde träna på. Jag hade egentligen behövt gå i skidskola jag också, men det blev för krångligt att få ihop alla tider och småbarn. Kanske nästa år när svärföräldrarna är med 🙂

När vi kom tillbaka från skidskolan så var det dags för Barnens Afterski! Jag älskar det! Det är sååååå himla mysigt att gå dit med barnen! Vi fick se Björnbusan och Björnbusen dansa 🙂

img_8035
img_8034

Efter afterskin gick vi tillbaka till lägenheten och Veronica lagade en LYXMIDDAG utan dess like! Vi bjöds på oxfilé, potatisbakelser, sparris och rödvinssås. Sååå sååå gott!

Efter maten dukade vi fram myskväll och en mordgåta till oss vuxna! Vi löste ungefär hälften igår så vi har fortfarande hälften kvar tills ikväll! SÅÅÅÅ ROLIGT!

2 Comments

 • Nina

  Låter som en härlig resa. Har frågat det tidigare år, hur tänker ni kring att att ledigt när det inte är lov?
  Vad signalerar det till andra att du som influenser låter barnen ta ledigt från skolan då och då? År efter år? Vad signalerar det till barnen, att skolan inte är så viktig?
  Och hur ställer ni er om skolan nästa år säger att ni inte får ledigt för en nöjesresa?
  Skulle vara intressant med ett inlägg om detta.

  • Emma

   Hej Nina! Jag skriver gärna ett inlägg om det 🙂 Men det korta svaret är att jag tycker att det är rimligt med Skolverkets rekommendation om att man kan få upp till 10 dagar ledigt per läsår. Självklart tycker vi att skolan är viktig, barnen har hög närvaro i övrigt och har med sig läxor som dom gör under resan. Vi hade inte rest om skolan hade sagt nej för att barnen tex varit sjuka mycket, låg efter i skolan eller liknande. Jag skulle också vilja tillägga att långt ifrån alla har möjlighet att resa under skolloven, det är en ekonomisk fråga för många, men även en fråga om föräldrarnas semester inom vissa yrkesgrupper.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.