Äta mögelost som gravid – baka i ugnen!

Här kommer ett hett tips till alla gravida som är galet sugna på mögelost! Det här är min fjärde graviditet och mina cravings för mögelost, som är det godaste jag vet, (godare än godis!) har inte blivit mindre! I alla graviditeter har jag försökt stilla mitt sug på olika sätt. Jag har provat ädelmjukost på tub (verkligen inte i närheten av samma sak!) och jag har testat att baka i ugnen men eftersom osten måste upp i 70 grader för att Listeria ska dö, så går det inte med vilken ost som helst. Vanlig brieost blir som gummi (inte alls gott!), därför går varmbrietårta bort! Det närmsta jag kom till min älskade mögelost som faktiskt blev gott var att bre mackor med blåmögelost och stoppa in i ugnen och vänta tills det bubblade över hela mackan. Det blev gott, men inte riktigt som en ostbricka…

Men under uppesittarkvällen med Mat-Tina på Bingolotto, hittade jag äntligen rätt ost, Vacherin Mont D’or! Det är en ost med väldigt möglig yta som kommer i en liten rund trälåda. Den ser inte jättegod ut när man köper den, men den ska se ut så 🙂 Den här osten tåls att bakas länge i ugnen! Enligt Mat-Tina skulle den vara inne på 200 grader i 15-18 minuter, men efter 18 minuter så var osten bara 25 grader i mitten så jag sänkte värmen till 150 grader och lät den stå inne i nästan 20 minuter till, då nådde osten 70 grader i mitten 🙂

Osten var supergod! Den var alldeles smältig och len! Jag åt den precis som den är med smörgåsrån, men om man gillar vitlök så kan man ha det i osten också – kolla Mat-Tinas recept. Jag kan inte äta vitlök just nu, eftersmaken hänger kvar i nästan ett dygn! haha! Men osten var supergod precis så som den är 🙂

img_5003
img_5004
img_5002

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här