Dagens experiment – mögelost i ugn

Ni vet ju att jag fortfarande är väldigt sugen på mögelost och det är nog faktiskt en av dom sämsta sakerna med att vara gravid över jul. Det kommer liksom upp mögelost på vartenda julbord och i affärerna kan man provsmaka pepparkaka med mögelost och glögg. Lockelsen är stor! Men jag kan avstå, SÅKLART! Men efter att ni läsare tipsade om att man kunde hetta upp osten så har jag försökt på massor av olika vis. Idag provade jag så som fina Caroline tipsade om att lägga osten direkt på mackan och sen in i ugnen!

   

 

Jag hade inne smörgåsarna tills jag såg att alla 4 bubblade och då tog jag ut dom. Jag tyckte osten var snäppet för gratinerad men jag vågar inte chansa, allt måste bubbla haha! Den mackan som blev godast var den som hade mest mögelost på 🙂 På den mackan var det liksom lite krämigt 🙂 Hittills så är detta det mest lyckade mögelost-experimentet 🙂 Och det var faktiskt riktigt gott! Fast det är fortfarande godare att äta som vanligt 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Hannah

    Väntar också april-bebis och förstår precis!!
    Min räddning är ädelost på tub, helt okej enligt både barnmorskan och livsmedelsverket då den i tillverkningsprocessen hettats upp till 180(!) grader. Perfekt på pepparkakor mm 😉

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här