Överprisade snabbtester för Covid-19 under julhelgen

– Innehåller samarbete med MEDS och annonslänkar – 

Under julhelgen har Covid-19 snabbtesterna verkligen varit hårdvaluta och folk har sålt tester för flera hundra på bland annat Facebook marketplace! Vi sökte igenom hela Göteborg efter antigentester, men det var slut precis över allt. Vi kunde som tur var fira jul ändå, men jag vet andra som tyvärr fick fira jul ensamma pga att dom inte kunde utesluta Covid-19 i familjen. Så tråkigt!

Jag köpte tillslut tester från Apotek Hjärtat som utlovade leverans senast den 23:e december, gissa när vi fick dom?! Iförrigår! Alltså 5 dagar försent! Och nu när jag ser hur överprisade testerna jag köpte var så känner jag mig ännu mer irriterad…

På Apotek Hjärtat kostade 5 snabbtester för covid-19 – 249 kr…

…medans på MEDS kostar dom bara 170 kr (ord. pris 189 kr!) för samma test!!

Jag tycker faktiskt att det är ganska fult och småaktigt av Apotek Hjärtat att ta så mycket extra betalt för testerna under pandemin. Dom fick såklart sålt alla sina tester ändå, men det känns som att du smackat på priserna ordentligt inför julhelgerna bara för att dom vet att folk vill träffa sina nära och kära. Det är fult!

Jaja, det är säkert många som gjort vad dom kan för att tjäna pengar på fula sätt under pandemin… både privatpersoner och företag…

Hur som helst så vill jag i alla fall passa på att tipsa alla er som fortfarande letar efter antigentester att det finns hos MEDS och att ni får 10% extra rabatt om ni använder koden ”MLD5”, gäller när ni handlar för över 499 kr!

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Gittan

  Jag har ingen erfarenhet av snabbtester och bor på mindre ort så jag bokar tid för provtagning om det behövs. Men tänker att det är väll så det är i de flesta butiker, man kan köpa samma vara fast till olika pris, är ju så på det mesta inte minst leksaker där det kan skilja flera hundra på samma sak.

  Handlar väll oxå om utbud och efterfrågan, är ju bland annat det som styr prissättningen. Var ju samma sak med handsprit, plötsligt skyhöga priser och slutsålt överallt.

  Svara
  • Emma

   Ja det är sant, men känns bara så sjukt när det handlar om saker som kan stoppa smittspridningen! Precis som du säger med handspriten också…

   Svara
 2. Sabina

  Fast att man inte fick tag på ett snabbt test spelar väl ingen som helst roll hur man firade jul? HAR DU SYMTOM STANNA HEM. Det spelar väl ingen roll om du gjort ett test så ska du stanna hemma. Du vill väl inte smitta alla andra med förkylning, RS-virus eller influensan heller. Kan folk inte vara fatta STANNA HEM om du har symptom.

  Svara
  • Emma

   Fast många tar ju snabbtesterna för att utesluta att dom har corona utan symptom innan dom träffar släkt och vänner?! Självklart ska man stanna hemma om man är sjuk!

   Svara
 3. Nina

  Apoteket med butik (även om man handlar på webben) är väl överlag dyrare än rena webbapotek. De har troligtvis andra kostnader än vad webbapotek har och behöver därför ta en högre kostnad, men gör också att du kan gå och köpa något akut i fysisk butik.

  Svara
 4. Sara

  Jag gav 349kr på apotek hjärtat för fem test i fysisk butik för några veckor sedan så att det var ett dyrt pris som de höjt innan julen håller jag inte alls med om.

  Svara
   • Sara

    Är det verkligen dyrt? 70kr testet? Ganska liten peng istället för att vara hemma från jobb någon/några dagar i väntan på testsvar. Att ta i förebyggande syfte är ju inte säkert att testen visar en infektion då du kan smitta innan det bryter ut

   • Emma

    Ja det är dyrt med tanke på dom väldigt goda vinstmarginalerna och med tanke på att pcr-test är gratis. Dessutom testar du dig inte för din egen skull utan för andras och därför borde alla ha råd att köpa tester, inte bara dom som har råd att lägga 70 kr/test för att testa sin familj. Jag tänker inte på mig själv i detta utan alla andra som faktiskt avstår från att köpa tester för att det är för dyrt.

 5. Emma V

  Jag råkade ut flr samma sak. Hittade tester oå kronans apotek och de skulle levereras 23e, de kom först 27e och då var vi inte hemma och kunde ta emot dem. Men det var inte deras fel utan Best som skulle leverera. Varan kom till deras terminal men inte längre. Blev också irriterad men fick iaf häva köpet när jag inte kunde ta emot paketet.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här