Okategoriserade

Är det normalt för en 2-åring att snarka så här?

En av er läsare tipsade mig om att filma Lucas när han äter, hur han snarkar etc för att visa läkarna när vi träffar dom. Superbra tips!  Vi har börjat göra detta nu och inatt filmade jag när Lucas snarkade. Jag vet inte om detta var hans värsta snarkning, men det är i alla fall ett exempel på hur han kan låta när han sover. Frågan som jag nu ställer mig är:

Är detta mycket snarkningar för en 2-åring?

Lucas är ju mitt första barn och snarkningarna är ju något som har kommit successivt så jag ser det ju som ”normalt” eftersom jag inte vet något annat. Min mamma har kommenterat att han snarkar mycket och många gånger när han har sovit i vagnen så har folk kommenterat fast jag har baratänkt: ”Tjaaa, det där är väl inget, så låter väl alla barn när dom sover gott?”

Vad tycker ni? Är detta mycket för en 2-åring?

https://youtu.be/v9H4ZF3itH8

6 Comments

 • Jasmine

  Då Lucas redan har problem med sina mandlar så är det väldigt vanligt att barnen har polyper i näsan i samband med detta. Snarkningar är väldigt vanligt vid polyper i näsan. Med allt du har har skrivit angående Lucas så tror jag att han kommer att få en operation av halsmandlar och polyp i näsan. Det finns en jättebra informationssida du kan gå in och titta på angående en tonsilloperation.

 • klara-mamma till Hanna

  Hur sover han på nätterna nu? Vet att ni haft problem förut 🙂
  Våran Hanna sov aldrig en hel natt och hela hösten vaknade hon ca 6-15ggr mellan 20-07.
  Vi har nu fått lugnande medicin för att bryta mönstret och hon är som en helt annan tjej! Sover som en stock på nätterna och somnar själv på kvällarna och på dagarna och får inte panik såfort man lägger hon. Och hon äter bättre och utvecklingen har snäppat upp ett steg 🙂
  Om han fortfarande sover dåligt på nätterna kan de vara bra att ta upp med läkare.
  Barn behöver sova!! 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Har tänkt på det också. Han sover oftast inte hela natten. För det mesta vaknar han och ber om välling eller så vaknar han och somnar igen om vi ligger jämte. Tänkte jag ska säga det till läkaren när vi går dit. Lucas vaknar 1-3 gånger per natt så det är kanske inte så mycket men många barn sover väl hela nätterna?

 • A

  Klara- Mamma till Hanna.

  Hur gammal är din dotter? Min dotter är 2 år. Vaknar 1-3 ggr per natt. Sovit en hel natt 5 ggr kanske. Men lugnande medicin för att sova hela nätter? Hur länge ger man det?

  Emma:

  Lucas sr också väldigt stolt ut!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.