Okategoriserade

Magsjuka på dagis

Imorse fick jag ett sms från förskolan att det går både vattkoppor, öroninflammation (smittar det?) och magsjuka på förskolan och att dom ville informera oss om det innan vi lämnade Lucas på dagis. Vi vill såklart inte bli smittade, i alla fall inte av magsjuka.. vi har haft det varje år sen Lucas började på dagis så om vi skulle slippa det i år skulle jag bli väldigt lycklig 🙂 Så Lucas fick helt enkelt stanna hemma denna veckan.

På torsdag har vi dessutom en liten weekend planerad. Jag, min syster och barnen ska åka till The Reef med Stena Line och sova över där en natt 🙂 och då vill vi verkligen inte vara magsjuka! Min syster är magsjuk just nu 🙁

  

7 Comments

 • Petra

  Hej!
  Vi gör precis samma sak, dvs. håller stora killen hemma från dagis under en tid då magsjukan härjar. Vi fick med oss en ordentlig förkylning hem precis innan jul och våra små tvillingar (9 månader) blev smittade. Man får verkligen ingen sömn och lider så med de små så nu bestämde vi att hålla stora killen hemma från dagis hela januari och en bit in i februari så får vi se hur det går. Det är bättre att ha det lite tuffare hemma än dra på sig sjukdomar i dessa tider med RS, magsjuka och annat.. ?

 • Mikaela

  Vår stora kille drog hem magsjuka från dagis. Han hade redan haft kontakt med den som först blev smittad så där hade inga varningar hjälpt. Det gick väldigt smidigt ändå o han kräktes intesivt en natt men sedan inget mer o lillasyster o vi vuxna slapp bli sjuka. Det var första gången han hade magsjuka o man led verkligen med honom. Det är ju så äckligt o spy. Hoppas ni får vara friska!

 • Pilla

  Sjukt bra att de skickar ut sms om sådant! Borde alla fsk ha. Det är ju lättare att förklara för barnen hemma att de går magsjuka och att de får vara hemma. Inte lika kul att ta den diskussionen framme på fsk ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.