Okategoriserade

Abort

Nu är dagen D här. Missfallet har fortfarande inte riktigt kommit igång så för 20 min tog jag det där abortpillret Cytotec. Jag känner mig nervös och orolig. Min mamma är här med mig och sitter och syr babynest, så jag är i alla fall inte ensam. Jair och Lucas är just nu ute och promenerar.

Jag tänker just nu på hur det kommer bli och hur stort fostret är. När jag var på sjukhuset och fick reda på att fostret hade dött så var det lika stort som en jordgubbe. I tisdags när jag var på MVC så hade fostret krympt så att det såg ut att vara 2 veckor mindre än förut. Så nu kanske det är i storlek av ett litet hallon. Hoppas att det är så litet och att det är så mycket klumpar att jag inte ser något. Jag skulle helst vilja slippa det. Skulle kännas mycket enklare…

5 Comments

 • Sofie

  Jag fick ett missfall i vecka 8-9 för ca 1 år sen, det kommer mest ut mörka fläckar eller vad man ska säga, du vet när man har mens och ibland kommer det ut slemsamligar, ungefär så, man ser inget ( blev gravid 2 veckor efter det missfallet) sitter och kollar på min sovade kille i bilen ( som är 1 månad yngre än din lucas)

 • J

  Du behöver nog inte oroa dig vännen. Oftast gör ju knipet att man vill gå på toa och vara ifred. För mig skedde det i v 12 och det enda jag hörde var ett litet plopp och sedan rann det som en vanlig mens men lugnade sig rätt snabbt. Oavsett hur det blir så tror jag inte du kommer se speciellt mycket även om man i tanken har en bild av det. Lycka till och ta hand om dig!!

 • Marielle Nilsson

  Jag fick ett missfall för lite mer än 8 månader sen och var då i v.10 men fostret hade dött i v.6. Du kommer förmodligen inte se något mer än blodklumpar, det var det enda jag kunde se, och en del smärta.
  Upplevelsen var inget roligt alls och vi var väldigt ledsna. Vi började försöka direkt efter men vi väntar fortfarande på ett plus på stickan.

 • Linda

  Jag tror inte du kommer märka när fostret kommer ut. För två månader sedan gick jag igenom samma sak och det kom ut klumpar hela tiden under ca 3 timmar, efter det rann det som en vanlig mens. Jag hade inte speciellt ont. Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.