90% av graviditeten har passerat

Hela 90 % av graviditeten har passerat nu! Nu börjar den riktiga nedräkningen! Jag har redan passerat flera milestones denna veckan och tiden går snabbt framåt nu!

En liten checklista jag har i huvudet är:

✓ Gå in i 9:e månaden
✓ 30 dagar kvar till BF
✓ 90% av graviditeten
–  Packa BB-väskan
–  Passera V37+0 (bebisar födda tidigare än det går inte att försäkra)
–  Gå till frissan
–  Unna mig en fotbehandling
–  Gå ner på ensiffrigt
–  BF-dagen!
–  Nå BF+1 (ja, jag vill gå över – åtminstone en dag haha!)

  

Vad har ni för några milstones i era graviditeter? Hur långt har ni kvar nu?

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Camilla

  hitta flytta innan bebis är ute skulle vara skönt och då kunna få i ordning med allt lite först. så man slipper flyttkartongerna iaf 😛

  Svara
 2. Johanna

  Härligt med 90%!!! Grattis!
  Jag kan tänka mig att knipa en dag till med så att pappa och lilla dottern får dela födelsedag <3
  08/08-16 klingar ju fint! Vi får se hur jag mår om 20 veckor dock, kanske ångrar jag då att jag skrev det här meddelandet nu 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det är ju lite charmigt med pappa och dotter på samma dag ❤️ Syskon på samma dag skulle jag inte vilja ha men att dela med en förälder låter så fint. Lucas föddes dagen efter min pappas och hans frus födelsedag ☺️

   Svara
 3. Lisa

  Jag tycker det varit jättesvårt att tänka graviditeten i månader. När folk på jobbet frågat vilken månad jag är i, har jag svarat typ “Öhhh… Vänta lite så ska jag kolla appen!” Haha, tur att det finns! Jag har förresten BF en dag efter dig, 15 april, så spännande! 🙂 Har också lite ångest över BB-väskan och packa upp/skruva ihop allt vi köpt. Bebisen får absolut inte komma en dag innan BF! 😛

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, men visst är det svårt! Första grav hade jag ingen koll på månader alls, denna graviditet har jag haft bättre koll för att jag har förstått att andra har ingen koll på veckor. Efter graviditeten så tappar man snabbt tidsperspektivet när folk pratar veckor. Åhh vad roligt att du ska ha så nära! En till i min gravidgrupp är precis på väg till förlossningen för hennes vatten har gått så nu blev jag lite stressad. Jag SKA packa BB-väskan IMORGON!!

   Svara
 4. Emilie

  Min son föddes 35+3 och det var inte heller några problem att försäkra. Dom ville bara kolla på hans journaler och det tog några månader iof, men nu är det inga konstigheter 🙂 ska väl tillägga att det var via Länsförsäkringar 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här