Femte graviditeten,  Gravid

9 supertidiga graviditetssymptom innan BIM!

Den här gången fick jag veta att jag var gravid tre dagar innan BIM. Dagarna till BIM efter det kändes av nån anledning enormt långa. Jag vet inte varför, men antagligen för att jag var orolig över att mensen ska komma ändå… Hur som helst så ägnade jag dagarna till att känna efter ordentligt och dokumentera, men sen glömde jag helt bort att publicera. Jag har tidigare skrivit ett inlägg med 17 tidiga graviditetstecken, men här kommer alltså ett inlägg med 9 supertidiga graviditetssymptom innan BIM! Fyll gärna på listan i kommentarsfältet om jag missat något 🙂 *BIM betyder alltså – Beräknad Icke Mens

1. Mensvärk – Molande värk från livmodern kan vara det allra tidigaste tecknet på att du är gravid! Livmodern börjar nämligen växa från dag 1, om du blivit gravid och så är livmoderns “växtvärk” som du känner, det känns som mensvärk. Detta har jag känt tidigt varje gång, men detta tecken kan ju så lätt misstas med att mensen är på väg.

2. Ilningar eller hugg i sidan – Det är inte helt ovanligt att kvinnor säger sig ha känt befruktningen eller när ägget bäddar in sig i livmodern. Det brukar beskrivas som ilningar eller hugg i sidan. Jag har känt det tre graviditeter, mina två första kände jag befruktningen och den sista tror jag att jag kände när ägget bäddade in sig 🙂

3. Nidblödning – På den 9:e dagen efter ägglossningen så bäddar sig det befruktade ägget in sig. Då kan en nidblödning uppstå, den brukar komma 9-14 dagar efter ägglossningen. Läs mer om skillnad på nidblödning och mens HÄR!

4. Ömma bröstvårtor – Många kvinnor vittnar om att ömma bröst var det första dom kände innan dom plussade 🙂

5. Ökad kroppstemperatur – Direkt efter ägglossningen så ökar din kroppstemperatur och går ner först när du får mens. Om du är gravid så fortsätter den att öka istället för att gå ner.

6. Livmodertappen – Det sägs att man ska kunna känna på livmodertappen för att veta var i en menscykel man är och ifall man blivit gravid. Jag läste att den ska bli mjuk som läpparna och flytta sig högt upp i slidan om man är nygravid, medan att den ska vara hård som nästippen, lite öppen och lågt placerad när man ska ha mens. Jag vet att det där med livmodertappen vid mens stämmer på mig, men angående graviditet har jag ingen aning 

7. Illamående – Kanske inte jättevanligt att det kommer så här tidigt, men absolut händer det.

8. Huvudvärk – Det är vanligt att få huvudvärk när man är nygravid och hormonet ökar så snabbt i kroppen. Det ger med sig när kroppen vant sig vid alla hormoner.

9. Yrsel – Man kan känna sig yr i början av graviditeten på grund av att blodådrorna utvidgas och därmed kan ge ett lågt blodtryck. Det är inte ovanligt att svimma när man är gravid så var lite extra försiktig.

Vad var ditt första tecken på att du var gravid? Vad var dina graviditetssymptom innan BIM?

7 Comments

 • Evelina

  Spännande inlägg! Jag tyckte att det kändes som att mensen var på väg, men då hade jag redan fått ett positivt test.
  En korrigering på punkt 5 – temperaturen fortsätter inte att öka vid graviditet, utan försätter att vara förhöjd 🙂

 • Gittan

  Jag har aldrig testat innan bim. Tänker att det inte kommer hända mig, jag blir inte gravid så lätt och inte denna gång osv. Jag har därför heller aldrig känt efter innan bim utan tolkat allt som att mensen är på vägs. Däremot så har de första symtomen dykt upp efter bim, ömma bröst, illamående och extrem trötthet. Denna gången ( fjärde barnet, femte graviditeten) så har allt känt betydligt värre än tidigare, framförallt tröttheten och vissa dagar illamåendet.

  Jag är även en av dem som får småblödningar mellan ca v 6-11. Otroligt påfrestande psykiskt, dock har det aldrig betytt missfall för mig 🙏🏽 och ingen har kunnat tala om varför eller vart de blöder.

  Nu när jag är i v 38 så är illamående och trötthet tillbax, även ont i bäcken och tryck neråt. Men är väll så det ska vara för man är färdig med graviditeten på något sätt och istället vill ha ut sin bebis 👶🏼

  • Therese

   Jag har 4 dagar kvar till bim. Håller tummarna att mensen stannar borta, vågar heller inte ta ngt test än. Symtomen jag har är ilande förstorade bröstvårtor ngt mörkare men inte större vårtgård Hugg i fissen alltså inne i samt svullen mage kan inte få på mig mina jeans lite molvärk men inte så mycket o jag vill äta massa bröd som jag aldrig äter annars… Hoppas på positivt svar om 5-6 dagar. Nu ska jag läsa vidare era kommentarer ha det gott alla.

 • M

  Illamåendet kom tidigt, ömma bröst och ilningar nedåt något senare men ändå tidigt. Första graviditeten testade jag starkt positivt 11 dagar före bim, graviditet nr 2 testade jag mig runt bim men det slutade i missfall och därefter ”vågade” jag inte testa mig förrän fyra veckor efter missfallet för jag trodde att jag inbillade mig mina symtom. Men icke.. var gravid igen. Nu fjärde graviditeten testade jag mig 2 dagar innan bim. Ingen tvekan om saken att det var bebis på g igen. Det var på farsdag så det var en fin present att överraska mannen med 😁.

 • Johanna

  Första gången använde jag NC och den verkade ha missat ägglossningen.. jag var så ledsen, ci skulle missa första försöket. Sen åkte vi på semester och började se 11.11 (magiskt för mig) och barnets arbetsnamn överallt. Min magkänsla sa ”men tänk om..?”. Jag vågade inte testa förrän efter beräknad mens, men jag tror verkligen de där spirituella tecknen visade mig att mitt barn är påväg.

  Andra gången var det en överraskning. Det enda symtomet var att mensen aldrig kom… testade på fars dag som var 11/11 det året. Hon föddes sen 22:22 (klockslaget min mamma alltid lärt mig att man ska pussa sin partner/säga ”jag älskar dig”).

  Trams, kan vissa tycka. Min sanning. ❤️

  • Johanna

   Tillägg: med första barnet fick jag väldigt ont i ryggen när jag måste ha blivit gravid och den ömma bröst och avsmak för vin (vilket jag annars skulle druckit på semestern).

   Med andra barnet var det ömma bröst och mensvärk tror jag.

 • Linda

  Jag märkte faktiskt direkt när mensen skulle ha kommit att när jag var ute och promenerade så fick jag något högre puls än i vanliga fall. Det kändes konstigt för jag kände mig inte sjuk eller så.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.