Femte graviditeten

Barnmorskan vecka 30 (29+5)

Idag var jag och kulan hos barnmorskan igen. Det är såååå mysigt att gå dit och lyssna på bebisens hjärtljud, mäta magen och prata om mina funderingar. Det enda är att jag knappt har några funderingar eller frågor nu med fjärde barnet. Jag vill typ klämma fram något bara för att få prata lite till, men jag undrar faktiskt ingenting. Jag känner mig ”van” vid att vara gravid och oroar mig väldigt lite. Jag sa till barnmorskan att jag har en del förvärkar och att jag ser det som en bonus om jag kan ”skippa” latensfasen igen. När jag blev igångsatt sist var jag ju redan 4 cm öppen trots att förlossningen inte dragit igång än. Min barnmorska sa då att värkarna jag känner nu troligtvis inte gör så jag öppnar mig och det tror inte jag heller. Jag tror verkligen inte på en tidig förlossning, varför skulle denna bebis komma tidigt när ingen annan gjort det liksom? Jag är helt inställd på att gå över denna gången också.

Denna gången landade livmodermåttet på 29 cm så jag ligger precis precis ovanför ”normalkurvan” i denna graviditeten. När jag var gravid med William låg jag precis på normalkurvan så vi får väl se om jag blir ÄNNU större denna gången…! Hoppas innerligt INTE, men att jag i så fall lyckas hålla mig stark resten av graviditeten och slipper ha ont.

Vi lyssnade på hjärtljuden också och dom hade som vanligt en bra variation och var uppe över 150 när barnmorskan hade känt lite på magen. Det verkar som bebisen ligger med huvudet ner och eventuellt har den rumpan ganska nära mitt högra revben, men det kan fortfarande ändras. Jag har fortfarande ont i det högra revbenet, särskilt på kvällarna så jag vill liksom ha en förklaring på det 🙂 Haha! Barnmorskan kände i alla fall en fossing eller ett knä långt upp till vänster på min mage 🙂

Imorgon ska jag till MVC igen för att delta i en gravidgrupp 🙂 Social som jag är så vill jag INTE missa något tillfälle att träffa andra preggos 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.