Bättre att vara på fritids

Tack för alla era tips och kommentarer om fritids och regler kring förskoletimmar för barn över 3 år. Jag visste faktiskt inte att alla barn över 3 år har rätt till avgiftsfri förskola oavsett föräldrarnas sysselsättning, men nu när jag vet så bestämde jag mig för att söka fritids till Lucas eftersom jag jobbar. Han blev såååå glad när vi berättade för honom imorse att han skulle få stanna på fritids och leka med sina kompisar!

Det blev också väldigt mycket lugnare idag när bara Isadora var hemma, inte för att Lucas är brötig eller så, men för att Lucas och Isadora har en tendens att kivas nonstop… Jag älskar verkligen att vara mamma och leva i en stor familj, men jag blir galen på att det bråkas så mycket. Dessutom får jag dåligt samvete för diverse saker kopplade till deras bråk, bl.a. tycker jag att jag borde aktivera dom bättre så att dom inte bråkar, vara mer konstruktiv och pedagogisk när jag löser deras bråk, inte bli arg på dom m.m.

Vad det gäller corona så känner jag inte att fritids utgör en större risk för oss att bli smittade eller eventuellt råka smitta någon annan eftersom Lucas ändå umgås med samma barn hela dagarna i skolan. Jag har också tänkt på att jag inte vill belasta personalen om många i personalen blir sjuka, men just nu är inte det ett problem.

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Kickii

    Mina barn bråkar också jätte mycket och jag är ensamstående när barnen är hos mig varannan vecka. Det är jätte jobbigt! Alltid någon av dom som är missnöjd o jag orkar absolut inte aktivera dom hela tiden. Jag tror tyvärr att ”dagens samhälle” har gjort barnen att konstant vara aktiverade och barnen klarar då inte av att vara ”rastlösa” och ha tråkigt en enda sekund. Ja känner mig trasig av allt bråkande o alla krav o dåligt samvete när man till slut inte orkar och blir arg.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här