Okategoriserade

Kul utomhusaktivitet i coronatider

November är den tuffaste månaden på hela året tycker jag. Det är grått och mörkt ute, träden blir alldeles nakna och kala och det regnar på sniskan var och varannan dag. Det är i november som man börjar umgås med vänner inomhus istället för utomhus, men inte detta året pga av j*vla corona som fortfarande härjar… Vi klättrar redan på väggarna här hemma så ut måste vi, men vad ska vi hitta på?

Igår låg jag sömnlös och funderade på vad vi kan hitta på utomhus, förutom att gå promenader och cykla som i slutändan inte blir så varierande, och kom på GEOCACHING! Har ni gjort det nån gång? Om inte så borde ni absolut testa ihop med kidsen!

Geocaching finns över hela världen och är i lite som orientering. Det finns en ”kontroll”, en liten låda undangömd nånstans som man kan hitta via GPSen på sin telefon. Jag kallar ”kontrollen” som egentligen heter ”cache” för ”skatt” eftersom det lät roligare att säga att vi skulle på skattjakt 🙂 I cachen ligger det en liten loggbok där man skriver namn och datum och ibland ligger det även en massa småprylar i lådan. Regeln är då att man får ta något om man lämnar något 🙂 Om ni är sugna på att testa så är det bara ladda ner appen Geocaching på telefonen och skapa ett konto och köra igång!

Många geocachar är undangömda på speciella och sevärda platser. Den vi hittade idag låg uppe på en utsiktsplats som vi aldrig hade varit på trots att vi bor nära och går här nästan varje dag. Så kul!

Gissa om barnen blev glada när dom hittade skatten! Och dessutom fick välja något att ta med sig därifrån 🙂

Det enda som var lite synd var att det inte gick att ta med sig barnvagnen hit upp. Nästa gång får vi ta med bärselen så Victor och William också kan följa med 🙂

One Comment

  • Johanna

    Vi brukar också geocatch med barnen. Tips några roliga fina ställen är rya skogen kanske barnvagnsvänlig dock, Arendal vid Volvo området, höno/Öckerö, tjörn och tjholmeholm många av dem Är fina utflykt ställen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.