Vi ska gifta oss!

Jag vet knappt hur jag ska börja det här inlägget för bara tanken på ämnet gör mig alldeles vimmelkantig av lycka. Victor har ju friat till mig och vi ska gifta oss! Vi har precis börjat spara till bröllopet som förmodligen blir år 2021.

Det är ju ett tag kvar men jag tänkte ändå dela med mig av planeringen längs vägens gång. Dessutom så brukar ju ni läsare komma med ovärderlig input så det är lika bra att börja skriva nu 🙂 Jag kommer dela med mig av alla mina inlägg i en kategori här ovan som heter bröllop 🙂

Det känns så enormt stort att planera ett bröllop, nästan lite övermäktigt, men med Victor vid min sida så är jag säker på att vi grejar detta 🙂 Vi har bara varit på två bröllop var, varav den ena var när vi var små, så när vi fick en inbjudan till Victors kusins bröllop nästa år så kunde det inte komma lägligare 🙂 Det ska bli jättekul, men också perfekt för oss att reka lite 😉

Nu måste jag få veta! Är det någon här som går i giftas tankar och planerar bröllop 2020 eller 2021?

Relaterade Inlägg

16 Kommentarer

 1. Sandra

  Min fästman friade till mig i Thailand i vintras och förra veckan bokade vi lokal för vårt bröllop i augusti 2021! Det kommer bli på ett slott i Stockholm 🙂 längtar verkligen fast det är så långt fram!

  Svara
   • Karin H

    Det beror på hur populär lokalen är och vissa får man inte boka förna ett år före. Finns en kyrka som släpper alla sina vigseldatum för ett år framåt ett visst datum och thats it. Så det är verkligen jätteolika, värt att kolla upp i tid iaf.

   • Sandra

    Det kostar 21 000kr att hyra deras lokal och då får man slottet för sig själv. Och de kan ordna vigsel på plats 🙂
    Jag ville kolla helst 1 år innan men vi hade ett annat slott som vi tyckte om men när vi åkte dit så kände vi att det inte passade oss. Så då bestämde vi oss för att kolla runt fram tills nästa sommar och boka 1 år innan. Men nu blev detta slott så rätt så vi bokade direkt! ??

 2. Helena

  Åh, så underbart! Vi gifte oss i juni förra sommaren men började spara pengar och planera så smått 1,5 år tidigare. Det var superbra för oss att ha så ”lång” tid på oss. Dels för att hinna spara ihop pengar och dels då vi inte ville stressa med planeringen iom att våra barn då var 2 och 4,5 år. Vardagen är full med så mycket ändå när man har småbarn.
  Hursomhelst var det superkul med planeringen så njut av den hela vägen i mål! Att gifta sig är inte bara en bröllopsdag utan också den härliga planeringsresan fram till den stora dagen.

  Svara
 3. Elin

  Jag kommer inte gifta mig förrän barnen är så stora att de kommer ihåg bröllopet och att de är lätt med barnvakt för bröllops natt o smekmånad. Hehe. Jag kommer heller inte gifta mig förrän jag har råd med det bröllop jag vill ha. Räknade på maten/Lokal/servering alltså en helhets koncept på nån herrgård/slott. Det låg på ca 1500-2000kr/person på ca 70 gäster blir det runt 100.000. Och så det skulle nog sluta på 200.000 med allt. Hur tänker ni andra kring vad som är en rimlig summa för ett bröllop? Skulle ni kunna lägga 200.000?

  Svara
  • Kickii

   Tycker det här är skit svårt. Jag blev gravid med första strax efter förlovning. Då hade vi precis börjat planera bröllop till året efter. Men vi ville så gärna bara gifta innan bebis kom så vi gifte oss när halva graviditeten gått. Vi hade bara en liten ceremoni men efterföljande middag på vår favoritrestaurang, så inget fancy, ingen fest, bara familjen och närmsta vänner. Så vi var max 20 personer. Allt gick på runt 10,000kr. Men planen var alltid att vi skulle ha ett ”riktigt” bröllop i framtiden. Det är 7 år sedan nu. Vi har två barn. Vi hr inte längre några planer på det där ”riktiga” bröllopet för vi är ju trots att redan gifta och dessa enorma summor sparar vi hellre till att köpa ett hus eller resa tillsammans och skapa minnen. Dessutom är det rätt kostsamt att ha barn så sparandet blir liksom antingen till det ena eller till det andra

   Svara
 4. Johanna

  Vi kommer gifta oss i augusti 2020 på vår 10 årsdag, men vi kommer inte ha något stort bröllop utan blir något litet intimt och sen en middag med våra närmaste. Lägger pengarna på en längre resa med familjen efter istället.
  Var inne på ett större bröllop på ett slott som jag älskar, men jag tycker inte om att vara i centrum så blir bara ångest för mig.

  Sen blir den en liten weekend efter bröllopet bara jag och mannen, för att sen åka på en längre resa till Nya Zeeland hela familjen ?

  Ska bli spännande att följa er resa!

  Svara
 5. Zarah

  Åh, roligt! Vi ska gifta oss maj/juni/juli 2021. Jag friade till sambon i maj, så vi har börjat planera lite men som du säger så är det ju enormt mycket. Så vi har bara börjat bena ur lite hur vi vill ha det men det är lååååång väg kvar.

  Svara
 6. Sanna

  Gud vad roligt!?
  Min sambo friade också på Mallis nu i somras och vi gifter oss i juli 2020 så vi är mitt uppe i allt planerande. Vi har abonnerat ett slott i närheten av oss så vi kommer köra 3dagars tillsammans med våra närmaste och brudfölje(fredag-söndag) medan alla andra gäster kommer och checkar in lördag runt lunch, sen avslutar vi alla tillsammans med en stor brunch på söndagen?
  Jg tror inte alls det är dumt att börja kolla lokan/boka redan nu för 2021, jag har en kompis som jobbar på ett ställe där dom kör bröllop under somrarna och hon har redan flera brudpar som har bokat för 2021?
  Ska bli så spännande att följa ert bröllopsplanerande!

  Svara
 7. Nazimas mat och hem

  Men,va roligt att höra! Ni passar så fint ihop och det är kul att planera bröllop! Vi träffades ju som väldigt unga och gifte oss därefter, jag var 21 och min man 20, men vi kändeoch känner såklart fortfarande att det är rätt.

  Svara
 8. Lexochlogan

  Men å vad kul, grattis vännen. Det gör ni helt rätt i tycker jag ♥️ Hittar man kärleken är det bara att köra Jag hittade ju A efter evigheter, hade slutat leta och även om det tog lång tid innan vi gifte oss så är det ju magiskt. Ni får skaffa en liten med tycker jag, vet ju hur mycket du älskar barnen och är sugen på en till

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här