Tips på smarta simhjälpmedel och leksaker

– Inlägget är ett samarbete med Linneashopen –

Det är så roligt att se alla framsteg barnen gör med simningen under våra resor. Lucas har blivit otroligt bekväm i vattnet bara under denna resan till Kos. Han är som en fisk, simmar långt och djupt och är helt orädd till skillnad från tidigare. Isadoras största framsteg skedde redan efter resan till Cypern, då slutade hon hålla i sig när hon skulle hoppa från kanten och fortsatte med det även på simskolan.

På denna resan har vi haft med oss lite hjälpmedel och leksaker som har stöttat barnen i sin simträning. Det roligaste var helt klart snorkelmaskerna. De rekommenderas egentligen från cirka 10 år, men den satt bra på Lucas så vi lät honom använda den under lite extra uppsikt. Han plöjde igenom hela poolen och hämtade upp borttappade saker som sjunkit till botten. Havet var tyvärr lite för vågigt för att det skulle gå att få en bra snorkelupplevelse men vi testade i alla fall.

200dac8a-41b2-49e7-b6e4-a6a4bd4971dd-1
org_dsc07834

Det mest använda flythjälpmedlet var helt klart Isadoras armringar, Skruttenringen. Vi har använt dem sen Isadora var bebis och är väldigt nöjda! 🙂

org_dsc07962
img_7636

Isadora på Kos (simbyxan finns HÄR) / Isadora i Brasilien 2017

När vi åkte till Cypern fick Isadora en simfena som jag köpte i början på året. Den är ett väldigt bra hjälpmedel för att barnet när det ska lära sig att simma. Den har inte riktigt lika bra flytförmåga men den hjälper barnets kropp att komma i rätt position i vattnet. Den är perfekt att använda i övergången mellan puffar och att kunna simma själv. Ni vet när barnen inte riktigt håller sig över ytan ännu, men simmar framåt under vatten.

org_dsc07898-1
org_dsc07932-1

Vi hade också med oss en ny uppfinning, AquaPlane som är helt fenomenal! Den här uppfinningen kan användas på tre olika sätt, som ett flythjälpmedel på ryggen när barnet simtränar i magläge, som ett flythjälpmedel när barnet tränar i ryggläge eller som en flytbräda framför sig. Så himla smart!

org_dsc07914
org_dsc07946
org_dsc07955-2
org_dsc07950

När barnen ska lära sig att simma är det bra att använda så lite simhjälpmedel som möjligt, men de hjälper barnen att känna sig trygga i vattnet. Det är därför en fördel om man kan justera simhjälpmedel efter hand. Vi tycker det har varit bra att börja med armringar men att sedan använda t.ex. AquaPlane som har liknande funktionalitet som flytbrädan på simskolan. Det är verkligen roligt att se när barnen utvecklas inom simträningen, men framför allt väldigt, väldigt viktigt med simkunnighet!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här