Gröna badkläder efter bad på Kipriotis Maris Suites

Alltså kolla här på barnens badkläder! Dom var vita från början men nu är dom limegröna! Jag hoppas verkligen att detta går bort i tvätten. Och jag hoppas innerligt att det inte är farligt på något sätt. Jag har inte märkt något på barnen. Isadora har väldigt känslig hy, när vi kom hit var hon alldeles prickig och sårig, men prickarna har läkt och hon verkar inte haft ont av att ha badat i poolen.

Jag läste på nätet att man kan få grönt hår och missfärgade badkläder ifall vattnet till poolen är inlett med kopparrör för när dom är gamla förändrar dom pH-vädret i vattnet och släpper ifrån sig kopparsulfater som ger just denna bieffekten. Gamla hotell har oftast byggt sina pooler på det här viset, nya hotell har plaströr istället.

Ett hett tips för er som ska hit är att köpa svarta badkläder så slipper ni få era badkläder förstörda. Vi använde samma badkläder hela resan för att slippa förstöra mer kläder.

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Annika K

  För mycket klor i poolvattnet kan göra kläder o blekt hår grönt.
  Solcreme kan också missfärga badkläderna :/

  Svara
 2. Emelie

  När vi badade i poolen som tillhörde huset vi hyrt i Thailand så blev våra badkläder likadana. Vi gissade på mycket klor men vet inte riktigt ??‍♀️

  Svara
 3. Skolkurator

  1tsk askorbinsyra i en kopp vatten fixar bort det gröna i håret. Låt sitta i några minuter och tvätta sen med schampo och balsam. Testa om det funkar med kläderna också. I dotterns blonda hår är det supereffektivt.
  Det är koppar och inte klor som gör det grönt.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här