7 saker jag inte packar i BB-väskan denna gången

Då var BB-väskan packad för tredje gången och nu känns det som jag verkligen har kläm på vad som behövs och vad som är totalt onödigt. Det är såklart individuellt som allt annat i en graviditet, men jag känner i alla fall att jag har koll på vad jag verkligen behöver i min BB-väska, så här kommer lista med det som jag inte packar denna gången 🙂

1. SminkDet är det sista du kommer bry dig om!

2. För mycket kläder till mamma, pappa och bebisPå BB kör man ”hud-mot-hud” så det behövs knappt några kläder 🙂

3. Blöjor, bindor, nättrosor Det får man på förlossningen / BB i Göteborg, men kolla upp vad som gäller i just ditt landsting då det verkar vara olika.

4. Mjukt toapapper Ett måste för förstföderskor som ofta spricker eller svullnar mer, men inte alls lika viktigt för omföderskor.

5. DatorSkit i datorn, den kommer bara ta upp en massa plats. Om det blir en lång BB-vistelse så kan ni åka hem och hämta den 🙂

6. TofflorJag kommer ha på mig flipflop till förlossningen och har därför valt att inte packa några i väskan.

7. Extra kudde  Jag fick hemsk foglossning EFTER förlossningen och kunde inte ligga på sidan utan en kudde mellan benen. På BB sa dom att det inte fanns några mer kuddar trots att grät av smärta! Taskigt, tycker jag! Om vi inte får gå hem tidigt denna gången så får Victor hämta en kudde till mig, men vi hoppas på att slippa BB.

Vad tycker ni är onödigt att packa i BB-väskan?

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Anna

  Tofflorna man har på BB ska ju vara rena för bebisarnas skull, så skor man haft ute får man väl inte ha?

  Svara
  • Emma

   Jasså? Det har jag aldrig hört? På BB i Göteborg har det inte varit någon rekommendation om att man ska ha rena tofflor och bebis har man ju ändå i famnen så den är ju långt ifrån tofflorna i alla fall. Jag har haft engångspa-tofflor dom andra gångerna, men jag hade inga sådana nu så kör på flipflop 🙂

   Svara
   • Anna

    Många sjukhus som har så pga risk för spridning av mördarbakterier och annat läskigt. Rena tofflor på när man går på golven, och aldrig tofflor eller smutsiga fötter i sängen eftersom man lägger bebisen där.

   • Emma

    Jaha, det var något nytt för mig, aldrig hört om det förut faktiskt och då har jag ändå varit ganska många vändor på sjukhus. Bra att veta! Tack!

 2. Caroline

  Det är nog olika i olika delar av landet men i vissa landsting får partner som lämnat efter förlossningen inte komma tillbaka och lämna av saker om jag förstått det hela rätt (hoppas dock att jag har fattat fel) men bra att dubbelkolla innan man tänker att partnern självklart kan komma förbi med mer saker 🙂

  Svara
  • Emma

   Jag har också uppfattat det så, men jag tänkte att jag får kolla det med dom på förlossningen innan vi rullas in på BB om vi nu måste stanna. Om det blir en längre vistelse så måste dom ju vara någorlunda flexibla i alla fall.

   Svara
 3. Sabinastende@gmail.com

  I samband med min första förlossning sa bm att i efter förlossning är enda ggr man får kissa i duschen 🙂 Kanontips enligt mig. Du spolar rent och det svider mindre om man spricker /är sydd. Och du slipper pappret. SEN önskar jag att någon sagt till mig hur ont det gör när mjölken rinner till. Det kom som en totalchock för mig. Allt prata är bara kring hur ont förlossningen gör, men mjölken rinner till är fruktansvärt och även bedövningsspayen efter om/när man behöver sys.

  Svara
  • Emma

   Kissa i duschen är ett riktigt bra tips faktiskt ?? Och ja, när mjölken rinner till kan göra rejält ont. Man borde absolut prata mer om det som händer efter förlossningen för det blir ju lätt att man som förstföderska tror att allt jobbigt som kan hända är över efter förlossningen. Det trodde jag, men efter min första förlossning så väntade 4 veckor av helvete ?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här