Tips & Tricks,  Tredje graviditeten

4 tips på saker att göra i väntan på bebis

Det är så otroligt spännande nu dom sista veckorna och tanken på att bebis kan komma när som helst känns så overklig. Men det är inte alls overkligt, bebis kommer verkligen när som helst nu! När jag var gravid med Lucas så visste jag inte riktigt hur jag skulle spendera dom där sista två veckorna innan BF och använde dom till att kliniskt städa köksskåpen både utanpå, inuti och ovanpå. Det kändes livsviktigt för mig just då, men efteråt ångrade jag att jag inte spenderade den tiden på mig själv istället.

Här kommer mina 4 tips på saker att göra i väntan på bebis. Det här är vad jag tycker är viktigast att hinna med dom sista veckorna:

1. Duscha ofta – alltså typ varje dag. Det är inte så kul om förlossningen drar igång en dag när man har gått i sunkiga kläder, har fettigt hår och luktar svett under armarna och inte hinner duscha innan man ska in till sjukhuset.

2. Laga matlådorDen första tiden är ett enda stort amningsmaraton och dessutom har många ont i underlivet dom första två veckorna. Då är det skönt att inte behöva tänka på mat för dagen. Jair kommer säkert laga mat denna gången, men förra gången blev jag utan mat på dagarna så jag kommer helgardera mig med frysen full av matlådor 🙂

3. Håll ordning hemma – men överdriv INTE!Det är skönt att ha ordning hemma när man kommer hem med bebis eftersom du troligtvis inte kommer kunna eller ha tid att städa i början. Jag minns att jag stirrade på röran hemma i nästan 4 veckor innan jag kunde gå utan att ha ont.

4. Vila, kolla serier, bli uttråkad!Gör lugna saker som du tycker om tills du har tröttnat helt och hållet på det! Jag var alldeles för aktiv och fixade massa saker hela tiden så när Lucas väl var född undrade jag när i mitt liv jag skulle kunna lata mig en hel dag igen. Den dagen har fortfarande inte kommit…

  

 

8 Comments

 • Sofi

  Eftersom 2åringen inte går på föris är det svårt att få ihop så mycket vila och bocka av andra aktiviteter än sånt som passar honom. Får dock skatta mig lycklig som har en fantastisk man som står för 99% av all matlagning i hemmet redan och som tog 100% ansvar när sonen var nykläckt. Duschandet får man pussla ihop med en delvis vägrande tvååring men varannan dag får vi ihop. Däremot vet jag att jag duschade massor när värkarbetet började förra gången så ren är man säkerligen när man kommer till förlossningen ?

 • Sara

  Med en 1.5 åring som skäl all tid o en gård som ska ut i försäljning i sommar som måste fixas färdig så känns dessa 11 dagarna till snitt vääääldigt korta! Hade vart lyx o kunna göra ingenting! Men denna tiden med lek o bus hade jag aldrig viljat byta bort 🙂
  Tack för en bra blogg 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Nej det är klart 🙂 Lek och bus med sin lilla (snart stora) är ju aldrig fel. Imponerande att du fortfarande orkar! Jag är helt slut i kroppen efter dom 3 veckorna Lucas var hemma. Nu räcker bara kroppen till eftermiddagar och helger och ibland blir jag ändå sängliggande för att det gör så ont :/

 • zarah

  Svårt att få till det där om man är omföderska med barn hemma redan. Tiden går ju liksom åt till annat ☺ pojkarna går på föris 15 timmar/veckan, så under den tiden försöker jag ta det så lugnt som möjligt men 15 timmar är väldigt lite egentligen så timmarna flyger fram. Två dagar i veckan är dom hemma med mig, hela dagen, då finns det ingen tid att lägga på avkoppling eller att bli uttråkad haha! Duscha försöker jag göra nu varje dag när förlossningen förhoppningsvis bara är några få dagar bort (bf 6e april) för som du skriver så vill man inte komma dit sunkig en dag man inte duschat. Men det är också svårt att få till varje dag men varannan iaf ☺

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.