Okategoriserade

3 musikvideos genom Lucas liv

När Lucas var bebis så var Babblarna räddningen till det mesta. Det var helt fantastiskt att ha en liten video eller bara musiken och han lugnade sig i alla lägen! Ja och alla lägen var faktiskt ingen överdrift heller, för en gång hos läkaren skrek han inte ens när dom stack honom i tån för att ta ett blodprov, tack vare Babblarna! Babblarna var bäst!

Lucas har jämt ätit dåligt med mat (fast det är sämre nu), så vi introducerade Babblarna vid matbordet redan när han var kring 8 månader och då åt han faktiskt. När han blev ledsen i vagnen när vi var på väg hem så satte jag på Babblarna och la mobilen i vagnen och 9 av 10 gånger somnade han! Min morfar kunde inte hålla sig för skratt när vi var på väg ut från IKEA och Lucas blev ledsen och jag satte på Babblarna på högsta volym och la mobilen under tyget på babyskyddet och Lucas började blunda nästan på en gång, sjöng sin lilla sovsång och somnade!

När vi åkte till Brasilien var det slut på wifi och därmed slut på vår magik med Babblarna. Vi hittade däremot en annan sång med samma effekt, inte så barnvänlig video (halvnakna tjejer), men själva musiken var perfekt. Lucas somnade snabbt och blev även lugn så fort han hörde låten. Första nätterna i nya lägenheten så var Lucas lite orolig, då spelade vi denna låten för att han skulle somna 🙂

 

När Lucas hade vant sig vid att vara tillbaka i tysta lugna Sverige (jämfört med fartfyllda, ständigt musikspelande favelan i Brasilien) slutade vi att spela musik för att han skulle sova. Nu sover han i vilket ljud som helst i princip, men på natten vaknar han alltid efter ett par timmar så då är det bra om det inte finns något spännande ljud på natten.

Vi har ganska länge gått utan nån favoritmusik på youtube men igår gjorde vi ett rejält genombrott och hittade flera nya favoritvideos som får den lilla gubben både att äta, dansa och prata! Det kändes både bra och kul! Jag gillar barnspelen till ipad, men jag tycker ibland att Lucas vill ha ipaden alldeles för mycket så vi försöker hitta nya alternativ utan att bråka med honom. (Anledningen till att jag vill minska på ipadspelandet är för att jag orolig för att han sitter illa med nacken).Dom sista månaderna har vi inte laddat några nya spel och han har faktiskt inte varit så intresserad heller, vi har bara tagit fram ipaden när han ska äta och det är mer sällan som han frågar efter den nu.

Den senaste förtrollande videon som verkar ha samma effekt på Lucas som Babblarna och brasilianska Lepo Lepo är…..

Jag och Jair dansar med och Lucas härmar han också. När den här låten är på så är chansen mycket större att det ska gå att få i Lucas lite mat. Han kallar videon för IGEM ordet han egentligen försöker säga är IGEN att han vill se videon igen, men han har blandat ihop det med namnet på videon haha!!

Favoriter är också alla Chu Chu TV kids songs som är musikvideos för barn på engelska med allt ifrån Hjulen på bussen dom går runt runt runt till olika siffer- och bokstavsvisor. Lucas som älskar siffror och bokstäver blir alldeles förtrollad!!! Han stirrar, dansar och härmas och vi hakar givetvis på vi också 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.