Surfresa med barn – var?

Jag har ingen aning om några av er läsare eller era partners är surfare eller inte, men ni brukar ju vara så bra på att svara på mycket annat så jag kan ju alltid göra ett försök att fråga om detta också 🙂

Vi planerar en surfresa i sommar och siktet är inställt på Bali, men det måste såklart inte vara Bali men om vi ska åka långt bort så får det gärna vara billigt att vara där för då stannar vi helst lite längre.

Önskekriterier mamma & Lucas: Vacker och fräsch miljö, badvänligt, varmt vatten, sol, solstolar, fräscha hotell, gångavstånd till stranden, fräscha badrum, nära till sjukvård om det skulle behövas.

Önskekriterier för pappa surfare: Surf för medium till proffs, right-hand surf, gångavstånd till surf spot

Jag hittade ett grymt blogginlägg igår när jag satt och letade efter surfresor med barn. Det är en surfande pappa som har skrivit ett inlägg om sina 5 surfresefavoriter med barnfamilj HÄR!

Två hans favoriter var Bali, en av dom ären liten ö utanför Bali så just nu funderar vi på att åka till två ställen på Bali. Det ena är Padang Padang Beach och det andra är ön Nusa Lembongan.

Padang Padang beach som jag har förstått det är en liten mindre strand. Inte alls så turistig och nedskräpad som Kuta Beach, men verkligen inte okänd. Här anordnar Rip Curl sina surftävlingar och det är här du hittar vågorna av världsklass!

padang-padang-beach

 

padang-padang-beach bali resa med barn

 

Ser vackert och rent ut 🙂

 

The ship wreck doesn't dtop the surfers.

En av surfspots vid Padang Padang beach ligger precis vid ett spökskepp som har förlist! Kusligt och häftigt!!

Och här en bild på Nusa Lembongan som verkar mycket lugnare än Bali:

Dream-Beach-Nusa-Lembongan-Bali

Jag ska kolla lite mer vad vi hittar på Bali och vilka hotell som finns att välja på, men förutom Bali så är också Sri Lanka och Maldiverna med på vår önskelista. 🙂

 

 

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Stina

  Nu var det länge sen jag var på Bali, och då utan barn. Men Bali imponerade inte… Det är en vulkan ö så stränderna är svarta (blir alltså väldigt varmt om fötterna!)
  Kuta är överexploaterat, skräpigt och massa försäljare överallt!
  Var runt på Bali och även på Gili öarna utanför. På Gili var det lugnt och skönt, men det tar ju sin stund att ta sig dit och jag tror inte att jag skulle göra det med ett litet barn.
  Norra Bali var fint, men som sagt det är ju ett projekt att ta sig dit.

  Jag är ingen surfare så jag vet inte vart det är bra att surfa, men Malaysia är fint, så även Vietnam.

  Svara
 2. Niki

  Tänk på hur vädret är dit ni åker på sommaren, har för mig att ex maldiverna är regnigt och även tex thailand..

  Svara
 3. Loppan

  Bali sucks balls! I sanur kommer du inte kunna bada i havet, du skulle inte kunna ata pa nagon av warung, de har sjukt dalig mathallning. Har varita pa Nusa Lembongan ocksa, den ar dod! Nej Bali ar inget dromresemal alls. Och skall man ata nagorlunda normalt kostar det mer an man tror. Kommer inte aka dit igen, aven om jag skulle fa betalt for det.

  Svara
 4. Thaimorsan - Siranee

  jun-jul är inte så farlig. Aug-okt är mer monsun ch regn. När det regnar så är det verkligen ös och sen stopp.

  Vill ni ändra er från surf till dyk så är det Thailands Koh Lipe i söder mycket nära till ön Langkawi i Malaysia.

  Svara
 5. Jenny Angel

  Jag bor på Perhentian Island i Malaysia med min 11 månader gamla dotter. Är inga problem med barn här och vill du ha lite flera tips från detta området så e du välkommen att maila mig. Man kan ju också åka till fler än ett ställe om man vill lite olika saker

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här