Okategoriserade

20 tips på bra poddar – true crime, dokumentärer, humor

Jag vill börja med att tacka alla som kommit med tips på bra poddar som jag kan lyssna på under mina barnvagnspromenader 🙂 Jag har ju lyssnat slut på alla poddasvnitt av Rättegångspodden som är min favorit och ville gärna hitta något annat som var lika intressant. Jag har testat några andra kriminalpoddar, men inte fastnat på samma sätt som jag gjorde för Rättegångspodden så era tips var verkligen grymma! Nu är jag totalt fast i P3 dokumentär! Jag tror att det jag gillar med både Rättegångspodden och P3 dokumentär är att det finns en ”berättare”, men att det även kommer inslag från vittnen eller andra verkliga personer som varit involverade i händelsen. Jag tycker inte att det är samma sak när en person berättar eller när det är två personer som sitter och pratar om något, däremot kan jag uppskatta intervjuer med personer som jag av någon anledning är intresserad av.

Jag plöjer just nu poddar som andra plöjer serier!! Jag lyssnar varje gång jag promenerar, när jag lagar mat och när jag städar och det känns som tiden bara flyger iväg för att poddavsnitten är så intressanta 🙂 Dessutom tycker jag att det är avkopplande att lyssna på något som egentligen inte har något med mig att göra.

Jag tänkte att jag skulle sammanställa en lista med tips jag har fått från er, dels för er skull, men också för att jag ska kunna gå tillbaka när jag lyssnat slut på P3 dokumentär – för det lär jag göra! Haha!

20 tips på bra poddar om true crime, dokumentärer, humor

1. Rättegångspodden – Tips från mig! Det är riktiga fall med riktiga ljudupptagningar från rättegångar. Jag tycker det är sjukt spännande, men inget för den känsligaste lyssnaren.
2. P3 Dokumentär – Riktiga fall om allt möjligt, mina favoritavsnitt hittills har varit ”Tvångssteriliseringarna och lobotomierna” (6:e maj 2021), ”Raset i Tuve” (28:e jan 2021), ”Ebolaviruset” (17:e dec 2020) och ”Vipeholmsexperimenten” (12:e nov 2020).
3. Framgångspodden – Jag har lyssnat på avsnitt 470 med Ingela Jansson, storbedragerskan som satt i fängelset Kality i Etiopien i 8 år. Sååååå intressant! Men jag hade velat höra MER! Särskilt om vad hon gjorde för att bli kallad storbedragerskan för hennes brott nämndes knappt.
4. Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro från Efterlyst – Hasse Aro tar upp intressanta fall likt dokumentära avsnitt. Helt klart en podd i min melodi!
5. Gynning & Berg – Det är flera som tipsat om denna, här kommer ett citat från en av tipsarna: ”Skrattar så man nästan kissar på sig, de är inte kloka”. Åh, älskar lite bekymmerslös, goodfeeling! Kommer definitivt ge den här podden en chans 🙂 finns att lyssna på Spotify.
6. Nära Ögat Podd – Denna podden är för er som älskar true crime men hatar mord. I den här podden kan man lyssna på olika fall, brott och hemska upplevelser där huvudpersonen överlever. Citat: ”True crime för mesar”
7. Våra sanningar med Vivi och Carin – En podd som utlovar hög igenkänningsfaktor, enligt tipsaren: ”Så rolig att jag skrattar rakt ut”
8. Wahlgren & Wistam – En podd med Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren
9. Kära barn – En podd om föräldraskap med leg psykoterapeuten och barnmorskan Louise Hallin
10. Talk to me med Sarah Dawn Finer – En intervjupodd där Sarah Dawn Finer gästas av olika artister och kända personer.
11. Flashback forever – Är en podd där komikerna Ina Lundström, Emma Knyckare och Scroll-Mia dyker ner i olika Flashbackforum och saker som står där. Jag tror ni redan nu kan föreställa er hur knasigt och roligt det kan bli.
12. Mordpodden – Likt läskiga spökhistorier kan man lyssna på True crime i denna podd där berättaren tar dig igenom hemska mord.
13. Holy crap podcast – Sveriges första spirituella podcast
14. Dilemma – Gick på Mix megapol förut då lyssnarna kunde ringa in och berätta om ett knasigt problem som sedan diskuteras av panelen som ger sina synpunkter och lösningar.
15. Relationspodden med Bingo och Katrin
16. Mitt i livet med Malin Gramer och Jessica Lasses
17. Dålig stämning med Fayme Elmén och Lady Dahmers
18. Momsplaining med Knivlisa och Hej hej vardag! – Kan den här podden vara annat än rolig och igenkännande?
19. Vattnet går – En podd om förlossningar där kända och okända kvinnor gästar programmet för att berätta om sina förlossningar
20. Tvillingpodden – Systrarna Lagergren som också bloggar pratar fritt om olika ämnen i den här podden.

Det där blev ju en gedigen lista! Då har jag att göra i ett par år framöver 🙂 Haha! Tusen tack för alla tips! Kommentera gärna om ni upptäcker någon podd jag har missat!

tips på bra poddar

2 Comments

 • Angelica

  Spöktimmen var den första jag blev alldeles hooked av! Inte bara spökerier utan även motd och mysterier. En kopp kaffe tack är oxå en podd jag fått tips om, har inte hunnit börja lyssna än men ska vara kropps positiv podd.

 • Elisabet

  En av mina favoritpoddar är Historiska brott.
  Belyser gamla brott ur olika synvinklar.

  På P1 dokumentär kan du lyssna mer om Ingela Jansson, det är 2 eller 3 avsnitt om henne.
  Mycket intressant!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.